Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG K8 (2017)

LG K8 (2017)
Scherm 5 inch
Camera 13 megapixel

LG K8 (2017): budgetsmartphone met goede camera

De LG K8 (2017) is een betaalbare smartphone met een opvallend goede camera. Voor een lage prijs haal je een toestel in huis waarmee je verrassend goede foto’s schiet, dankzij de 13 megapixel-camera achterop. Ook beschikt de camera-app over enkele functies die je helpen met het schieten van de mooiste foto’s op elk moment. Ook de overige hardware is dik in orde.

Het toestel is onderdeel uit de LG K-reeks. Deze bestaat uit verschillende goede, goedkope smartphones met weinig fratsen. Het zijn echte instapmodellen, maar wel beschikkend over alles wat je van een toestel zou verwachten. Heb je liever een wat goedkoper toestel, dan kun je ook de LG K4 (2017) overwegen. Deze beschikt over hetzelfde schermformaat, maar is net een tikkeltje minder krachtig. De K8 beschikt bovendien over een iets betere camera dan zijn kleine broer.

De LG K8 (2017) in vogelvlucht

Hoewel het geen uitzonderlijk krachtige smartphone is, beschikt de K8 (2017) over alles wat je van een smartphone zou verwachten. Populaire apps als Facebook, WhatsApp en Chrome zullen soepeltjes lopen op deze smartphone. Een overzicht van de belangrijkste LG K8 specificaties kun je hieronder vinden.

  • 5 inch lcd-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 Nougat met LG-interface
  • 1,4 GHz quadcore-processor, 1,5GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart

Meer over de LG K8 (2017)

Het speerpunt van de LG K8 (2017) is de camera. Achterop zit namelijk een model van 13 megapixel, waarmee je mooie foto’s zult kunnen maken. In de camera-app zijn verschillende functies te vinden die er bovendien voor zorgen dat het maken van mooie selfies makkelijker wordt gemaakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Auto Shot-optie? Dan neemt de selfiecamera automatisch een foto zodra er een gezicht in beeld verschijnt.

LG K8 (2017)

Laten we eerlijk zijn: echt indrukwekkend zijn de overige specificaties van de K8 (2017) niet. De hardware kan prima uit de voeten met simpele apps als WhatsApp en Chrome maar is niet helemaal geschikt voor het zwaardere werk. Vooral grafisch intensieve applicaties als Pokémon GO en Snapchat zullen soms kunnen haperen. Het zijn prima prestaties voor een goedkope smartphone als deze, maar verwacht geen wonderen.

Pluspunten K8 (2017)

  • Voorzien van een goede camera
  • Relatief goedkoop
  • Degelijke behuizing

Minpunten K8 (2017)

  • Hardware niet al te krachtig
  • Selfiecamera stelt teleur
LG K8 (2017)
Welke LG K8 (2017) wil je?
Wij hebben momenteel geen LG K8 (2017) aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

LG K10 en K8 hebben géén vingerafdrukscanner in Nederland

LG K10 en K8 hebben géén vingerafdrukscanner in Nederland

Nieuws LG's nieuwe budgetsmartphones beschikken in Nederland niet over een vingerafdrukscanner. In landen buiten Europa is die juist wel op de K8 en K10 te vinden.
Nieuwe versies LG K8 en K10 nu te koop in Nederland

Nieuwe versies LG K8 en K10 nu te koop in Nederland

Nieuws De LG K8 (2017) en K10 (2017) zijn vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland. Deze budgetsmartphones zetten vooral in op een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
LG K10 (2017) preview: nuttige upgrade voor goedkope middenklasser

LG K10 (2017) preview: nuttige upgrade voor goedkope middenklasser

7,5
Reviews LG heeft op het Mobile World Congress een reeks smartphones gepresenteerd in de K-serie. In onze LG K10 (2017) preview lees je onze eerste indrukken van één van de telefoons.
LG kondigt opvolgers LG K-serie en Stylus 3 aan

LG kondigt opvolgers LG K-serie en Stylus 3 aan

Nieuws LG heeft een nieuwe reeks smartphones gepresenteerd in de K-serie. Daarnaast brengt het Koreaanse bedrijf ook een nieuwe telg uit in de Stylus-reeks.
‘Dit zijn de zes nieuwe smartphones die LG volgende maand onthult’

‘Dit zijn de zes nieuwe smartphones die LG volgende maand onthult’

Nieuws LG trapt het jaar mogelijk af met een groot aantal nieuwe smartphones. Bronnen beweren dat het meer dan een half dozijn budgetsmartphones in ontwikkeling heeft, waaronder een vernieuwde LG K-serie.