Samsung Galaxy M22

1/8

Pluspunten

  • Relatief betaalbaar toestel
  • Grote accu van 5000 mAh

Minpunten

  • Lage resolutie van scherm
  • Niet alle camera's zijn even bruikbaar

De Samsung Galaxy M22 is een voordelige smartphone met een grote accu, eenvoudige specificaties en vier camera’s. Meer weten? Op deze pagina lees je wat de Galaxy M22 te bieden heeft.

Lees verder na de advertentie.

Specificaties van de Galaxy M22

De Galaxy M22 is gemaakt van plastic, heeft een vingerafdrukscanner en een groot 6,4 inch-scherm. Het gaat om een amoled-display dat mooiere kleuren toont dan een lcd-scherm. Zwart oogt bovendien als echt zwart. Jammer is dat het scherm een lage hd-resolutie van 1600 bij 720 pixels heeft. Het beeld oogt daarom niet zo scherp. Veel smartphones in deze prijsklasse hebben een full-hd-scherm dat scherper beeld laat zien.

De smartphone gebruikt vier camera’s op de achterkant, waaronder een 48 megapixel-hoofdcamera. Ook aanwezig is een 8 megapixel-groothoekcamera om extra wijde beelden te maken. De achtergrond vervaag je met de 2 megapixel-dieptesensor en er is ook een 2 megapixel-macrocamera geplaatst om foto’s van heel dichtbij te schieten.

Samsung Galaxy M22

Het opslaggeheugen van de smartphone is met 128GB royaal en ruim voldoende voor heel wat apps, games en foto’s. Het toestel gebruikt een eenvoudige MediaTek-processor met voldoende werkgeheugen (4GB) en is hiermee snel genoeg voor populaire apps als WhatsApp. Verwacht echter geen uitstekende prestaties in games.

De Galaxy M22 heeft een grote 5000 mAh-accu die zeker één lange dag mee moet gaan. Opladen gaat via de usb-c-poort met maximaal 25 Watt. Dat is lekker rap en een gebruikelijke snelheid in dit prijssegment.

Android 11 en OneUI

Samsung Galaxy M22

Bij zijn release draait de Samsung Galaxy M22 op Android 11 met de OneUI-schil van Samsung. Voordelige Samsung-smartphones krijgen doorgaans twee versie-updates en drie jaar beveiligingsupdates. Voor zover ons bekend is, garandeert Samsung geen specifiek updatebeleid voor de Galaxy M22. Van concurrerende smartphones van onder meer Oppo, OnePlus, Motorola en Nokia is wel duidelijk hoe lang ze updates krijgen.

Samsung Galaxy M22 kopen

De Samsung Galaxy M22 is in september 2021 aangekondigd voor diverse Europese landen, maar niet voor Nederland. Via grijze import kun je de smartphone alsnog gewoon aanschaffen bij zeker één bekende Nederlandse (web)winkel. Die hanteert een verkoopprijs van net geen 250 euro en biedt de smartphone aan in het wit, zwart en blauw.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy M22

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu