Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S20 Ultra

Scherm
6.9 inch
Camera
megapixel

Dit moet je weten over de Samsung Galaxy S20 Ultra

De Samsung Galaxy S20 Ultra is de meest luxueuze variant van Samsung’s aankomende Galaxy S20-lijn. Dit jaar brengt Samsung met de Ultra-variant het toestel met het grootste beeldscherm. Zo kan het zich qua formaat meten met de Samsung Galaxy Note 10 Plus en met zijn voorganger, de Galaxy S10 Plus. Het toestel is nog niet aangekondigd door Samsung en mogelijk kiest Samsung nog voor een andere naam. Op deze pagina lees je welke informatie, specificaties en features er al voortijdig naar buiten zijn gekomen.

De nieuwste smartphones van Samsung heten niet de S11 en S11 Plus, maar het bedrijf kiest voor een nieuwe naamgeving. Dit jaar hebben we de Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus en Galaxy S20 Ultra. De Galaxy S20 is het goedkoopste model en de opvolger van de S10e. De Galaxy S20 Plus volgt de normale Galaxy S10 op en de S20 Ultra komt in plaats van de S10 Plus.

Samsung Galaxy S20 Ultra specificaties op een rij

  • Groot 6,9 inch Oled-scherm met QHD-resolutie
  • 4 camera’s achterop, waaronder een 108 megapixel-camera en verbeterde groothoeklens
  • Exynos 990-chipset met acht cores, maximaal 16GB werkgeheugen
  • 5000mAh-batterij die razendsnel via usb-c oplaadt
  • 128GB, 256GB of 512GB opslagruimte (uitbreidbaar) ingebouwd
  • Draait op met Samsung’s OneUI 2.0-schil
  • Stereospeakers
  • Vingerafdrukscanner in het display

samsung galaxy s11 plus renders uitgelicht

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Uiterlijk Samsung Galaxy S20 Ultra

De behuizing van de Samsung Galaxy S20 Ultra meet 166,9 millimeter in de lengte en 76 millimeter in de breedte. Het toestel is 8,8 millimeter dik. Daarmee is hij nog een tikje groter dan de Samsung Galaxy S10 Plus.

Verder lijkt de smartphone op gelekte renders een iets minder vierkant uiterlijk te hebben dan de laatste Note. Het toestel is voorzien van wat meer afgeronde hoeken. Wel lopen de schermranden aan de zijkant door naar de achterkant.

Het enorme scherm is ook het meest in het oog springend aan het design van de Samsung Galaxy S20 Ultra. Door het randloze design bestrijkt dit vrijwel de hele voorkant van het toestel. Er zit alleen een klein gaatje in aan de bovenkant van het scherm, om ruimte te bieden aan de selfiecamera. De vingerafdrukscanner zit in het display ingebouwd.

Samsung Galaxy S11 Plus

Het scherm betreft een amoled-paneel van 6,9 inch groot. Het feit dat Samsung steevast zijn toptoestellen voorziet van amoled-schermen, betekent dat deze telefoons ook rijke kleurweergave hebben. Zwart wordt bovendien getoond als diep zwart, wat zorgt voor mooie contrasten. De resolutie van het scherm is hoog, het gaat vermoedelijk om een QHD-resolutie.

Camera’s Samsung Galaxy S20 Ultra

Grote verandering in de Samsung Galaxy S20 Ultra ten opzichte van eerdere toestellen is de cameramodule. Deze heeft niet twee of drie lenzen, maar beschikt over minimaal vier camera’s. Deze zitten in een rechthoekige module op de achterkant van het toestel. De lenzen steken een beetje uit de behuizing.

De belangrijkste camera van de vier is er eentje met een hoge resolutie van 108 megapixels. Ook is er een 48 megapixel-camera aanwezig, waarmee je tot tien keer optisch kunt zoomen. Ook zal er een groothoeklens aanwezig zijn van 12 megapixels, om een breder beeld op de foto te krijgen. Een vijfde camera is misschien aanwezig en gebruik je om macrofoto’s te maken, oftewel plaatjes van dichtbij.

Verder is er vermoedelijk een ToF-sensor ingebouwd, die aan de hand van infrarood een 3d-scan van de omgeving kan maken. Dit maakt mooie effecten mogelijk waarbij je de achtergrond van portretfoto’s bijvoorbeeld onscherp kunt maken.

→ Lees ook: ‘Samsung Galaxy S11 Plus krijgt 5 camera’s’

Enorme accu aan boord

De Samsung Galaxy S20 Ultra is voorzien van een bijzonder grote accu. Het apparaat wordt voorzien van een batterij met een capaciteit van 5000mAh. Ter vergelijking: zijn voorganger de Galaxy S10 Plus, moet het doen met een 4100mAh-accu.

Vermeende Samsung Galaxy S11 Plus-batterij

Met zo’n accu zou het toestel het gemakkelijk een dag vol moeten houden, hoewel het grote scherm natuurlijk ook wel wat zal vergen van de batterij. Gelukkig is die ook weer snel op te laden. Samsung maakt ook voor dit toptoestel gebruik van snelladen met een capaciteit van 45Watt.

→ Lees ook: ‘Samsung Galaxy S11 Plus krijgt accu van 5000mAh’

5G en andere features

De Samsung Galaxy S20 Ultra wordt alleen verkrijgbaar als 5G-variant. In Nederland werkt het 5G-netwerk nog niet, maar dat betekent niet dat het toestel hier niet werkt. Zodra 5G niet beschikbaar is, schakelt het vanzelf terug op het 4G-netwerk dat wel voor handen is.

Het toestel is daarnaast voorzien van Samsung’s nieuwe, krachtige Exynos 990-processor. Deze beschikt over acht rekenkernen die verschillende kloksnelheden hebben. Deze processor maakt niet alleen de hoge resolutie van de camera’s mogelijk, ook kan het overweg met 120Hz-schermen.

Daarnaast is het aan te nemen dat de S20 Ultra, net als de kleinere S20 Plus, voorzien wordt van enkele nieuwe sensoren. Zo gaan er geruchten dat de toestellen worden uitgerust met een spectrometer. Hiermee kun je het suikergehalte in verschillende objecten meten.

Ook wordt het mogelijk om met de smartphone bijvoorbeeld het vochtgehalte op je huid te meten. Of Samsung dit wil inzetten voor gezondheidsfeatures, of juist om de werking van de gezichtsherkenning veiliger te maken, is nog niet bekend.

Android 10, Samsung’s eigen schil

De Samsung Galaxy S20 Ultra zal vanaf de lancering voorzien zijn van Android 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Samsung past deze altijd flink aan met een eigen software-schil.

Deze OneUI-schil verandert niet alleen het uiterlijk van Android maar voegt ook enkele functies toe. Zo is het met deze software gemakkelijker om het toestel te bedienen met één hand. Geen overbodige luxe met zo’n groot scherm.

samsung galaxy s11 plus renders uitgelicht 2

Samsung belooft het toestel minimaal twee jaar lang te voorzien van nieuwe software. Dat zou betekenen dat de toekomstige versies Android 11 en 12 voor dit toestel worden uitgebracht. Daarnaast ontvangt het gedurende die tijd ook regelmatig kleine beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy S20 Plus: nieuwe naam voor toptoestel?

Het kan goed zijn dat Samsung kiest voor een nieuwe naamgeving. Verschillende bronnen melden dat het toestel Samsung Galaxy S20 Ultra gaat heten, waar eerder werd gesproken over Galaxy S11 Plus. Dit zou beter passen bij het jaar 2020 en klinkt als een grote stap voorwaarts ten opzichte van de Galaxy S10 Plus. Daarnaast kan het zich zo beter onderscheiden van de concurrentie, zoals de iPhone 11 Pro Max.

Samsung Galaxy S20 Ultra release en prijzen

Het is te verwachten dat Samsung de nieuwe Galaxy S20-familie op 11 februari 2020 presenteert. Die datum is door Samsung zelf naar buiten gebracht en strookt met eerdere releases van het bedrijf in februari. Naar de prijzen kunnen we alleen maar raden, maar een goede houvast is de verkoopprijs van de Samsung Galaxy S10 Plus. Die lag aanvankelijk vanaf 999 euro in de winkels, afhankelijk van hoeveel opslaggeheugen je wilt hebben.

Laatste berichten

‘Renders laten Samsung Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra zien’

‘Renders laten Samsung Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra zien’

Nieuws Er zijn opnieuw renders van de Samsung Galaxy S20-serie opgedoken. De plaatjes laten weinig aan de verbeelding over en laten onder meer het design en de langverwachte cameramodule zien. Ook de vermoedelijke adviesprijzen liggen op straat.
‘Samsung Galaxy S20-serie vanaf 13 maart te koop: dit zijn de prijzen’

‘Samsung Galaxy S20-serie vanaf 13 maart te koop: dit zijn de prijzen’

Nieuws Het lijkt erop dat de ruwe adviesprijzen van de Samsung Galaxy S20-serie gelekt zijn. Verschillende betrouwbare bronnen melden dat de goedkoopste S20 start bij ongeveer 799 euro. Er komen ook duurdere 5G-varianten. Samsung zou de S20-lijn op 13 maart in de winkels willen leggen.
‘Specificaties Samsung Galaxy S20-serie liggen nu al op straat: dit kun je verwachten’

‘Specificaties Samsung Galaxy S20-serie liggen nu al op straat: dit kun je verwachten’

Nieuws Weken voor de presentatie liggen alle specificaties van de Samsung Galaxy S20 al op straat. De drie toestellen hebben veel overeenkomsten, maar ook enkele verschillen. In dit artikel zetten we uiteen wat je van de Galaxy S20, S20 Plus en S20 Ultra mag verwachten.
Overzicht: Alles wat we al weten over de Samsung Galaxy S20

Overzicht: Alles wat we al weten over de Samsung Galaxy S20

Nieuws Wat zijn de nieuwe functies van de Samsung Galaxy S20? Hoe ziet hij eruit, en wat kunnen we verwachten van de camera's? Wanneer is de S20-reeks te koop en wat betaal je ervoor? In dit overzicht verzamelen we alle Samsung Galaxy S20-geruchten.
Gerucht: Samsung Galaxy S20 Plus krijgt 120Hz-scherm

Gerucht: Samsung Galaxy S20 Plus krijgt 120Hz-scherm

Nieuws De Samsung Galaxy S20 Plus krijgt een scherm met een ververssnelheid van 120Hz. Op een koptelefooningang hoef je dan weer niet te rekenen. Dat (en meer) blijkt uit een nieuwe video van het opkomende vlaggenschip.
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app