Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy S5 Plus

Samsung Galaxy S5 Plus
8,0
Scherm 5.1 inch
Camera 16 megapixel
Prijs

Verbeterde versie van prima vlaggenschip

De Samsung Galaxy S5 Plus is op het eerste gezicht identiek aan de Galaxy S5, maar schijnt bedriegt. Deze smartphone, die in december 2014 werd geïntroduceerd in Nederland, beschikt als een van de eersten over ondersteuning voor 4G+. Dit is de snelste variant van 4G die momenteel beschikbaar is in Nederland.

Bovendien is de S5 Plus voorzien van een krachtigere Snapdragon 805-chip met een 2,5GHz-quadcore-processor. Ter vergelijking: de normale S5 beschikt over  een Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor. Qua design is de Plus onveranderd: het toestel meet nog steeds 142 bij 72,5 bij 8,1 millimeter, weegt 145 gram en is stof- en waterbestendig.

De Galaxy S5 Plus in vogelvlucht

De Samsung Galaxy S5 is een populaire Android-smartphone, wat vooral is te danken aan de  goede specs van het toestel en de handige toevoegingen die Samsung heeft gedaan. De S5 Plus borduurt voort op het succes van het reguliere model en voegt onder meer ondersteuning voor 4G+ toe.

  • Stof- en waterbestendige behuizing
  • Prachtig scherm met full-hd-resolutie
  • Voorzien van 4G+, vingerafdrukscanner en hartslagmeter
  • Lange accuduur en prima energiebesparende stand

Meer over de Galaxy S5 Plus

samsung galaxy s5 plusAls gezegd is de Galaxy S5 Plus één van de eerste smartphones met ondersteuning voor 4G+. Dit wordt ook wel LTE-Advanced genoemd en zorgt ervoor dat je met je telefoon downloadsnelheden tot wel 225 Mbit/s kunt behalen. Dat is sowieso sneller dan 4G en in sommige gevallen zelfs vlotter dan de wifi-verbinding bij je  thuis. Houd er wel rekening mee dat 4G+ slechts in een klein gedeelte van Nederland en België beschikbaar is. Ook moet je een abonnement hebben dat ondersteuning biedt voor 4G+.

Net als de Galaxy S5 is de S5 Plus een toestel met uitstekende specs. Aan boord vind je een Snapdragon 805-chip met een 2,5GHz-quadcore-processor van Qualcomm en 2GB aan werkgeheugen. Voor de opslag van apps en media is 16GB aanwezig, dat met een geheugenkaartje is uit te breiden tot maximaal 128GB. Ruim voldoende dus voor je muziek- en videoverzameling.

Overige specs

Foto’s schiet de Galaxy S5 Plus met een 16 megapixel-camera aan de achterzijde en een 2,1 megapixel-camera aan de voorzijde. De hoofdcamera is voorzien van een ledflitser en heeft beeldstabilisatie en de mogelijkheid om panorama- en hdr-foto’s te schieten. De camera-app is voorzien van veel mogelijkheden, al kun je in de automatische stand ook prima foto’s schieten.

Tot slot is het goed om te weten dat de Galaxy S5 Plus IP67-gecertificeerd is. Dit betekent dat de smartphone stof- en waterbestendig is. Je kunt hem maximaal een half uur onder water houden (tot een diepte van anderhalve meter), zonder dat er schade aan de interne hardware optreedt.

Samsung Galaxy S5 Plus

De accu van de S5 Plus heeft 2800 mAh en is verwisselbaar. Je kunt er gemiddeld zo’n anderhalf tot twee dagen mee vooruit, alvorens het toestel weer opgeladen moet worden. Dankzij de extra energiebesparende stand (die het beeld monochroom maakt en overbodige apps en processen uitschakelt) kun je met extreem laag accupercentage nog uren vooruit. Ideaal voor noodgevallen dus.

Pluspunten Galaxy S5 Plus

  • Stof- en waterbestendig
  • Ondersteuning voor 4G+
  • Prima specificaties
  • Uitstekend scherm

Minpunten Galaxy S5 Plus

  • Vrij duur
Samsung Galaxy S5 Plus
8,0
Welke Samsung Galaxy S5 Plus wil je?
Sim only nodig?

Samsung Galaxy S5 Plus video

Laatste berichten

Samsung start uitrol Android 6.0-update voor Galaxy S5 Plus

Samsung start uitrol Android 6.0-update voor Galaxy S5 Plus

Nieuws Samsung maakte Android 6.0 eerder beschikbaar voor de Galaxy S5 en nu is de Galaxy S5 Plus aan de beurt. De update is uitgerold in Duitsland en komt hoogstwaarschijnlijk binnenkort naar de Benelux.
Galaxy S5 Plus officieel: verbeterde versie van normale Galaxy S5 – update

Galaxy S5 Plus officieel: verbeterde versie van normale Galaxy S5 – update

Nieuws Samsung heeft stilletjes een nieuw toestel aan haar portfolio toegevoegd. De Galaxy S5 Plus is een aangepaste versie van de reguliere Galaxy S5 met ondersteuning voor 4G+ en een krachtigere…
Samsung Galaxy S5 Review: toptoestel met misschien wel té veel opties

Samsung Galaxy S5 Review: toptoestel met misschien wel té veel opties

8
Reviews De afgelopen maanden is er veel te doen geweest omtrent de Samsung Galaxy S5. Niet zo gek natuurlijk, als je nagaat dat de Galaxy S4 de best verkopende smartphone ooit…