Samsung Galaxy Z Flip 3

8,5

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is een klapsmartphone die opgevouwen lekker compact is en daarom goed in je broekzak past. Het toestel heeft premium specificaties en draait op Android. Meer weten? Op deze pagina lees je alles over de Galaxy Z Flip 3.

Let op

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is (tijdelijk) heel moeilijk verkrijgbaar bij sommige providers zoals T-Mobile en Tele2. Dit geldt zowel voor losse toestellen als voor een toestel met abonnement. Gebruik onze prijsvergelijkers om te zien waar ze nog wel te verkrijgen zijn. Je kunt uiteraard ook wachten totdat de toestellen weer op voorraad zijn.

De Samsung Galaxy Z Flip 3 in het kort

  • Mooi vouwbaar ontwerp dat nooit verveelt
  • Krachtige processor met 8GB werkgeheugen
  • Camera’s hadden beter gemogen
  • 128GB of 256GB opslag en is niet uitbreidbaar met een kaartje
  • De 3300 mAh accu is net groot genoeg voor één dag normaal gebruik
  • De prijs is een stuk beter dan zijn voorganger
Samsung Galaxy Z Flip 3

Galaxy Z Flip 3 review op Android Planet

Benieuwd naar al onze ervaringen met deze klapper van Samsung? Check dan onze uitgebreide Galaxy Z Flip 3 review of lees alvast direct onze conclusie.

Samsung neemt opvouwbare smartphones serieus en dat laten ze goed zien met de Galaxy Z Flip 3. De verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger zijn fijn en dat maakt de Flip 3 een veel completer toestel. De hardware behoort tot de top, het scherm is prachtig en het kunnen vouwen is en blijft natuurlijk een toffe feature.

In de conclusie van de Z Flip review spraken we uit dat we hoopten dat zijn opvolger betaalbaarder zou worden. Ook daar heeft de fabrikant grote stappen gezet, door de prijs met honderden euro’s te verlagen. Dat zorgt er natuurlijk zeker niet voor dat iedereen met een Z Flip 3 gaat lopen. Het betekent wel dat we dit klaptoestel (en zijn opvolgers) vast en zeker meer in het straatbeeld gaan zien.

Samsung Galaxy Z Flip 3 specificaties

De Galaxy Z Flip 3 is de derde generatie klapsmartphone van Samsung en is op een aantal belangrijke punten verbeterd. Zo heeft het scherm nu een verversingssnelheid van 120Hz in plaats van 60Hz. De hogere verversingssnelheid betekent dat het beeld zich vaker per seconde vernieuwt en daarom soepeler beeld levert.

Het toestel heeft ook een nieuwere, krachtigere processor en verbeterde camera’s. Keuze heb je uit modellen met 128GB of 256GB opslag. De Z Flip 3 beschikt over een usb-c-poort om op te laden en data over te hevelen. Natuurlijk is ook een nfc-chip aanwezig om contactloos te pinnen in winkels.

Natuurlijk is er ook 5G aanwezig, waardoor het toestel overweg kan met het nieuwe mobiele 5G-netwerk, dat vanaf eind 2022 écht sneller internet gaat bieden dan 4G. De accu heeft een capaciteit van 3300 mAh en bestaat uit twee cellen. Naast opladen via een kabel kun je het toestel ook draadloos voorzien van stroom.

Samsung Galaxy Z Flip 3: dit zijn de 3 belangrijkste verbeteringen

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de klapsmartphone

Wat direct opvalt aan de Galaxy Z Flip 3 is zijn ontwerp. Je kan deze smartphone inklappen, wat verticaal gebeurt. De Z Flip 3 is ingeklapt een stuk compacter, maar wel twee keer zo dik. Hij past qua formaat dan makkelijker in je broekzak of handtas. Uitgeklapt oogt het toestel grotendeels als een normale smartphone en functioneert hij ook zo.

De smartphone bevat nog een tweede kleiner schermpje aan de buitenkant van de behuizing heeft. Zo kun je – wanneer de Z Flip 3 dichtgeklapt is – nog steeds meldingen en de tijd bekijken.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Android 11 en vier jaar updates

Samsung levert de Galaxy Z Flip 3 met Android 11 en belooft drie jaar versie-updates. Je kan dus rekenen op Android 12, 13 en 14. Er verschijnen ook vier jaar beveiligingsupdates, dus tot de zomer van 2025. Met deze smartphone ben je dus jaren up-to-date.

Over de Android-software ligt Samsungs One UI-softwareschil. Die is gebruiksvriendelijk en voegt handige features toe, waaronder een eenhandige modus en een goede integratie met andere Samsung-diensten. Een aandachtspunt is de hoeveelheid vooraf geïnstalleerde apps die je niet kan verwijderen; niet iedereen vindt dat fijn.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 3 release en prijs

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is gepresenteerd op 11 augustus en lag vanaf 27 augustus 2021 in de winkels. Het model met 128GB opslag kost 1049 euro, terwijl het 256GB-model 1099 euro kost. Voor de meest actuele prijzen check je natuurlijk onze prijsvergelijkers.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 3 prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 37,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 802,32

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's