Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 3

Let op: Samsung moet de Galaxy Z Flip 3 nog aankondigen. Tot die tijd houdt de redactie van Android Planet je op de hoogte van het laatste nieuws over de Galaxy Z Flip 3. We werken deze pagina bij zodra er nieuwe, betrouwbare geruchten zijn. Niets missen? Schrijf je dan in voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief of download onze gratis app.

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is een klapsmartphone die opgevouwen lekker compact is en daarom goed in je broekzak past. Het toestel heeft premium specificaties en draait op Android. Meer weten? Op deze pagina lees je alles over de Galaxy Z Flip 3.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Z Flip 3 specificaties

De Galaxy Z Flip 3 is de derde generatie klapsmartphone van Samsung (afbeeldingen op deze pagina zijn van de Galaxy Z Flip) en is op een aantal belangrijke punten verbeterd. Zo heeft het scherm nu een verversingssnelheid van 120Hz in plaats van 60Hz. De hogere verversingssnelheid betekent dat het beeld zich vaker per seconde vernieuwt en daarom soepeler beeld levert.

Het toestel heeft ook een nieuwere, krachtigere processor en verbeterde camera’s. Over de hoeveelheid werk- en opslaggeheugen is nog niets bekend. De Z Flip 3 beschikt over een usb-c-poort om op te laden en een nfc-chip om contactloos te pinnen in winkels.

Volgens een gerucht uit december brengt Samsung de Galaxy Z Flip 3 in twee varianten uit: met 4G-ondersteuning en 5G-ondersteuning. Het 5G-model kan dus ook overweg met het nieuwe mobiele 5G-netwerk, dat vanaf eind 2022 écht sneller internet gaat bieden dan 4G. Naar verwachting krijgt deze Z Flip 3-uitvoering ook iets betere specificaties en wordt hij daarom duurder.

Een ander gerucht stelt dat de accu van de smartphone kleiner wordt dan die van zijn voorganger. De Zuid-Koreaanse website The Elec claimt dat de accu een capaciteit heeft van 3200 mAh, tegenover 3300 mAh in de huidige Z Flip. Samsung zou kiezen voor een kleinere accu om meer ruimte te maken voor andere onderdelen.

Samsung Galaxy Z Flip

Zo werkt de klapsmartphone

Wat direct opvalt aan de Galaxy Z Flip 3 is zijn ontwerp. Je kan deze smartphone inklappen, wat verticaal gebeurt. De Z Flip 3 is ingeklapt een stuk compacter, maar wel twee keer zo dik. Hij past qua formaat dan makkelijker in je broekzak of handtas. Uitgeklapt oogt het toestel grotendeels als een normale smartphone en functioneert hij ook zo.

Het lijkt erop dat de smartphone een klein schermpje op de buitenkant van de behuizing heeft. Zo kun je – wanneer de Z Flip 3 dichtgeklapt is – nog steeds meldingen en de tijd bekijken.

Het bijzondere ontwerp komt ook in de binnenkant tot uiting. Zo heeft de smartphone een accu die uit twee delen bestaat, een grote onderin en een kleine bovenin. Bovendien gebruikt het toestel een speciaal vouwbaar scherm met glazen afwerking. Een normaal scherm vouwt niet.

Android 11 en vier jaar updates

Samsung levert de Galaxy Z Flip 3 met Android 11 en belooft drie jaar versie-updates. Je kan dus rekenen op Android 12, 13 en 14. Er verschijnen ook vier jaar beveiligingsupdates, dus tot de zomer van 2025. Met deze smartphone ben je dus jaren up-to-date.

Over de Android-software ligt Samsungs OneUI-softwareschil. Die is gebruiksvriendelijk en voegt handige features toe, waaronder een eenhandige modus en een goede integratie met andere Samsung-diensten. Een aandachtspunt is de hoeveelheid vooraf geïnstalleerde apps die je niet kan verwijderen; niet iedereen vindt dat fijn.

Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 3 release en prijs

De Samsung Galaxy Z Flip 3 wordt waarschijnlijk in juli of augustus aangekondigd. Een doorgaans betrouwbare lekker claimt dat de smartphone vanaf 27 augustus te koop is. De verwachte adviesprijs is nog niet bekend. Het huidige model, de Galaxy Z Flip 5G, kost ruim duizend euro. Het is aannemelijk dat de Z Flip 3 minimaal even duur wordt.

Samsung Galaxy Z Flip 3

Samsung Galaxy Z Flip 3 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Z Flip 3 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's