Samsung Galaxy Z Fold 5

1/1

Pluspunten

  • Twee kleurrijke schermen
  • High-end hardware
  • Ondersteuning S Pen
  • Goed updatebeleid
  • Verbeterd scharnier

Minpunten

  • Relatief prijzig
  • Kwetsbaar toestel

Let op: Samsung heeft de Galaxy Z Fold 5 nog niet officieel aangekondigd. Onze informatie is gebaseerd op betrouwbare geruchten.

De Samsung Galaxy Z Fold 5 is een vouwbare smartphone met een razendsnelle processor en een verbeterd ontwerp. Op deze pagina lees je alles over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy Z Fold 5: dit moet je weten

De vijfde generatie vouwtelefoon van Samsung bouwt voort op het fundament van zijn voorgangers. De Galaxy Z Fold 5 heeft weer een traditioneel telefoonscherm aan de buitenkant, terwijl aan de binnenkant een compacte tablet verborgen zit.

In vergelijking met de Galaxy Z Fold 4 heeft zijn opvolger waarschijnlijk een minder zichtbare vouw in het binnenste scherm. De twee helften van het scherm liggen dichtgeklapt namelijk niet op elkaar, maar maken in het midden een buiging. Door deze ‘waterdruppelconstructie’ staat er minder druk op de vouw. Dat is waarschijnlijk ook goed nieuws voor de duurzaamheid van het toestel. Dit vouwbare scherm blijft echter wel vrij zacht en is daardoor gevoelig voor krassen.

Op welke chip de Galaxy Z Fold 5 draait is nog niet duidelijk. Wellicht gaat het om de Snapdragon 8 Gen 2, die we kennen van de Samsung Galaxy S23. Het is ook mogelijk dat de Koreaanse fabrikant kiest voor de (nog niet aangekondigde) Snapdragon 8 Plus Gen 2.

Samsung Galaxy Z Fold 4 open in hand
Samsung Galaxy Z Fold 4

Nieuwe camera’s, ingebouwde S Pen?

Volgens geruchten krijgt de Samsung Galaxy Z Fold 5 een 108 megapixel-camera, die ook in de Galaxy S22 Ultra zit. Dat zou een flinke sprong vooruit zijn in vergelijking met de 50 megapixel-camera van zijn voorganger. Ook de telelens wordt mogelijk vervangen en gaat dan van 10 naar 64 megapixel.

Hoe groot de accu wordt weten we nog niet. Wel lijkt het erop dat Samsung het toestel voorziet van een ingebouwde S Pen, waarmee je (aan)tekeningen maakt op het scherm. Ook dat kennen we van de Galaxy S Ultra-serie.

Software en prijzen

De Galaxy Z Fold 5 draait op Android 13, met daaroverheen Samsung eigen One UI-schil. Die past aardig wat aan en dit toestel heeft ook wat flink wat extra functies voor het grote scherm. Bovendien geniet je van een uitstekend updatebeleid. Dit toestel krijgt vier versie-upgrades (tot en met Android 17) en maar liefst vijf jaar lang beveiligingspatches. Je zit dus tot en met de zomer van 2028 goed.

De Samsung Galaxy Z Fold 4 had een startprijs van 1799 euro. Daarvoor kreeg je 12GB RAM en 256GB opslagruimte. We verwachten een soortgelijk prijskaartje voor zijn opvolger, die waarschijnlijk in de zomer van 2023 uitkomt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Galaxy Z Fold 5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu