De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Samsung Nexus S

Nexus S: tweede Nexus smartphone van Google

De Google Nexus S is de tweede telefoon die Google heeft uitgebracht. Het toestel is gemaakt door Samsung, maar de software is puur `Google`. Grote voordeel van de Google-telefoon is dat je altijd over de laatste Android-versie beschikt, en niet afhankelijk bent van de fabrikant voor een update.

De Nexus S heeft een 4 inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 480 —800. Het scherm is iets gebogen en dat maakt dat het lekker in de hand ligt. Aan boord is een 1 GHz ARM Artex A8 processor, een 5 megapixel camera met flitser en een 1.500 mAh batterij. Er is 16 GB aan intern geheugen en 512 MB werkgeheugen. Het toestel kan via HSDPA met maximaal 7.2 Mbps verbinding maken met het internet, en er is ook ondersteuning voor Wi-Fi b/g/n.

Lees verder na de advertentie.

Google Nexus S Review

Hieronder lees je opmerkingen uit de belangrijkste reviews die over de Google Nexus S zijn verschenen.

Tweakers schrijft:

De Nexus S is op dit moment weer even de ‘new kid on the block’ en de meest aan te raden Android-smartphone, maar het is de vraag hoe lang dat blijft. De eerste dualcore smartphones komen eraan, en afgevraagd kan worden in hoeverre de Nexus S in vergelijking daarmee een overtuigend toestel blijft. Misschien is het toestel op dat punt niet vernieuwend genoeg om langer dan een paar maanden tot de top te kunnen behoren.

De Telegraaf schrijft:

De Nexus S is een prima smartphone en een van de snelste die momenteel op de markt is. Toch onderscheidt het zich weinig van Android toptoestellen van andere fabrikanten zoals de Desire HD (vanaf €450) van HTC en de Samsung Galaxy II (€699) die in het tweede kwartaal verschijnt. Zelfs de ruim een jaar oude Nexus One (vanaf €400) doet nog aardig mee. Het grootste gemis bij de nieuwste Google telefoon is het ontbreken van een microSD poort. Ook blijft het vreemd dat je niet kunt zoomen bij het nemen van een foto. Verder missen de pure Google telefoons een gelikte gebruikersinterface zoals bijvoor beeld Sense van HTC. Het grootste voordeel van de Nexus S is echter dat gebruikers als eerste de beschikking hebben over de nieuwste Androidversie. Voor de echte Androidnerd is het toestel dan ook haast een must. Ook de ingebouwde NFC chip kan in de toekomst veel leuke mogelijkheden gaan bieden, al moeten er dan wel eerst toepassingen voor ontwikkeld worden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Samsung Nexus S

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu