Skype voor Android: tips en downloaden

Wouter Nijsen
2 min leestijd
Skype

Skype is een populair VoIP-programma waarmee je gemakkelijk en gratis kan videobellen en chatten. De dienst was aanvankelijk alleen beschikbaar voor de pc, maar is nu op vrijwel elk (mobiel) platform te gebruiken. Ook op smartphones en tablets is Skype ontzettend populair: de Android-applicatie is bijvoorbeeld al honderden miljoenen keren gedownload.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws over Skype

Skype: populairste videobeldienst

Skype werd in 2003 opgericht door Janus Friis en Niklas Zennström, afkomstig uit respectievelijk Denemarken en Zweden. Het programma werd ontworpen en geprogrammeerd door een drietal mannen  uit Estland, waarna in augustus 2003 de eerste publieke bèta verscheen. Sindsdien heeft Skype veel veranderingen doorgemaakt. In 2005 werd de dienst overgenomen door eBay voor een bedrag van 1,9 miljard euro.

In 2011  werd Skype opnieuw overgenomen, ditmaal door Microsoft. Het Amerikaanse bedrijf integreerde haar chatdienst Windows Live Messenger al gauw in Skype, waarna eerstgenoemde definitief verdween. Skype is ontzettend populair en wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. De dienst heeft op het moment van schrijven een marktaandeel van 40 procent binnen de markt voor internationaal bellen.

De Skype Android-app

Skype

De Skype Android-app is al enkele honderden miljoenen keer gedownload en is daarmee één van de populaire apps in Google Play. Doordat Skype minimaal Android 2.3 (Gingerbread) vereist, is de app  op vrijwel elk Android-toestel te gebruiken. Wanneer je echter van de laatste versie van Skype gebruik wil maken, heb je een toestel met een recentere Android-versie nodig.

Met de Skype Android-app kun je zowel gratis berichten versturen en  internetbellen. Hij is verder te gebruiken met zowel een wifi- als 3g-verbinding. De dienst  is in de basis gratis, maar voor aanvullende functionaliteiten moet je betalen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je wil bellen naar vaste nummers, al wordt deze functie maar in een beperkt aantal landen aangeboden. Zo kan dit bijvoorbeeld wel in Nederland, maar niet in België.

Microsoft heeft in 2014 Skype Qik uitgebracht. Deze app moet fungeren als een concurrent voor Snapchat. Met Qik verstuur je foto’s of video’s die maximaal 42 seconden lang zijn, wat lijkt op de opzet van Snapchat. Onderscheidend is de functie om te reageren op Qik-berichten door middel van een gifje. Zo kun je bijvoorbeeld een gek gezicht trekken, dit opnemen en vervolgens als gif-bestand naar je vrienden sturen.

Download Skype in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Skype archief

Bekijk archief (29 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu