Skypen met familie wordt makkelijker: app werkt beter op oudere toestellen

Erwin Vogelaar
4 maart 2018, 10:35
2 min leestijd
Skypen met familie wordt makkelijker: app werkt beter op oudere toestellen

Op oudere toestellen Skype gebruiken gaat door een update een stuk soepeler. Nu kun je zonder problemen videobellen met je familie.

Lees verder na de advertentie.

Op oudere toestellen Sype gebruiken

Hoewel er inmiddels talloze Android-apps zijn waarmee je kunt (video)bellen, blijft Skype razend populair. ‘Skypen’ is voor veel mensen zelfs synoniem voor videobellen geworden, zoals bijvoorbeeld TomTom dat is voor navigatie. Toch heeft Skype niet de best geoptimaliseerde app. Daar komt nu deels verandering in door een update.

Meestal zijn app-updates bedoeld om gebruik te maken van nieuwe smartphones, maar de nieuwste update voor Skype is speciaal voor oudere toestellen. Specifiek werkt de nieuwe versie van de app beter op toestellen waar Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) tot Android 5.1 (Lollipop) op draait.

oudere toestellen skype

Aangezien de nieuwste versie van Android op dit moment Android 8.1 (Oreo) is, gaat het dus om behoorlijk oude toestellen. Hoewel je daar zelf hopelijk niet meer mee rondloopt, sta je wellicht wel eens in contact met met familie die geen moderne smartphone nodig heeft.

Verbeteringen

De update zorgt ervoor dat de app minder ruimte op het toestel inneemt en ook minder van het werkgeheugen vraagt. Hierdoor moet de app voor betere snelheid en beeldkwaliteit zorgen op oudere toestellen. Tevens werkt de app beter met een slechte netwerkverbinding.

De update wordt in de komende weken wereldwijd uitgerold. Het kan dus nog eventjes duren tot je zelf de nieuwe versie van de app krijgt aangeboden. Vind de nieuwste versie van Skype via onderstaande link in de Play Store.

Download Skype in Google Play (gratis)

Alternatief: Google Duo

Google lanceerde vorig jaar zijn eigen fijne videobel-app: Duo. Sinds de release heeft de app een aantal updates gehad. Zo wordt Duo meer geïntegreerd in Android en is het mogelijk om mensen te bellen die Duo helemaal niet hebben geïnstalleerd. Vind je Skype dus niets? Download Google Duo dan in de Play Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu