Skype voor Android 500 miljoen keer geïnstalleerd

Redactie
27 februari 2015, 10:13
1 min leestijd
Skype voor Android 500 miljoen keer geïnstalleerd

Het aantal Skype installaties is voor het eerst boven de 500 miljoen uitgekomen, waardoor de online bel- en videodienst één van de populairste Android-apps is.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft heeft met Skype digitaal goud in handen. De dienst wordt door enorm veel mensen gebruikt om te videobellen en internationaal te bellen. Ook door Android-gebruikers wordt de software veelvuldig gebruikt, want de app is al meer dan 500 miljoen keer geïnstalleerd.

Daarmee is Microsoft één van de vier bedrijven die een app uitbrengt die meer dan 500 miljoen keer is gedownload. Op plek één staat Google met zijn apps, op plek twee komt Facebook met zijn sociale netwerk, Messenger en WhatsApp en vervolgens staat Samsung op de derde plek. Dat komt omdat de Samsung Push Service-app op alle Samsung-apparaten staat en deze via Google Play wordt geüpdatet.

Skype installaties

Skype biedt de mogelijkheid om via je Android-toestel te (video)bellen via VoIP met andere contactpersonen. Dit neemt geen belminuten in; alleen dataverkeer. Daarom gebruiken veel mensen een wifi-verbinding tijdens het bellen, omdat een videogesprek dan eigenlijk ‘gratis’ is.

skype2

Skype voor Android heeft ook de mogelijkheid om videogesprekken te minimaliseren, zodat  je kunt overschakelen naar een andere app en onder in beeld toch nog je gesprekspartner ziet.  Je activeert het zogenoemd `zwevend schermpje` door te wisselen naar een andere app, zonder dat je Skype zelf beëindigt. Dit is handig voor degenen die veel multitasken en bijvoorbeeld samen aan een project werken.

Download Skype in Google Play

Skype is gratis te downloaden in Google Play voor Android-apparaten.

Download Skype in Google  Play (gratis)

Laatste nieuws over Skype

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu