De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

In 3 stappen de nachtmodus van Android N activeren

Wouter Nijsen
28 maart 2016, 16:55
2 min leestijd
In 3 stappen de nachtmodus van Android N activeren

In de testversie van Android N zit een optie verstopt waarmee je de  nachtmodus kunt inschakelen. In dit tipartikel laten  we zien  hoe je de functie activeert.

Lees verder na de advertentie.

Activeer de Android N nachtmodus

android n nachtmodus

In de Developer Preview van Android 6.0 (Marshmallow) zat een handige nachtmodus verwerkt, waarmee het uiterlijk van het besturingssysteem volledig kon worden aangepast. Google besloot om de modus niet in de uiteindelijke versie te verwerken, maar in de  bètaversie van Android N keert hij terug. Je moet echter wat stappen doorlopen voordat je met de nachtmodus aan de slag kunt. Zorg eerst dat je Android N op je Nexus-toestel hebt geïnstalleerd. In dit artikel lees je hoe je dat doet. Doorloop hierna de onderstaande stappen.

  1. Eerst dien je toegang te krijgen tot de Systeem-UI-tuner. Open het snelle-instellingenpaneel, tik op het tandwieltje bovenin en houd even ingedrukt;
  2. Hierna krijg je het instellingenscherm te zien met een melding dat de Systeem-UI-tuner is geactiveerd. Veeg helemaal naar beneden om het menu te openen;
  3. Tik vervolgens op `Kleur en uiterlijk` en `Nachtmodus` en schakel de optie in.

De nachtmodus biedt diverse opties. Zo kun je de modus automatisch inschakelen als het donker wordt, of het donkere thema gebruiken voor Android. Schakel je de optie `Tint aanpassen` in, dan krijgt het scherm een gele waas. Hiermee wordt de hoeveelheid blauw licht op het scherm beperkt, waardoor je je smartphone `s avonds prettiger gebruikt en mogelijk beter in slaap valt.

Omdat de nachtmodus nogal verstopt zit in Android N, is het nog maar de vraag de functie straks in de update zit verwerkt. Natuurlijk kun je altijd terecht bij apps als Twilight en F.lux, die meer mogelijkheden hebben en je gratis kunt downloaden.  Lees ook ons artikel waarin we de belangrijkste vernieuwingen van Android N op een rijtje zetten.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu