De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo kun je muziek herkennen met de Google Assistant

Thomas Haenen
7 november 2017, 9:41
2 min leestijd
Zo kun je muziek herkennen met de Google Assistant

Heb je een tof nieuw nummer ontdekt, maar kun je de artiest niet achterhalen? De Google Assistant op je smartphone schiet nu te hulp met muziekherkenning.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistant muziekherkenning: zo werkt het

Het zal je geregeld overkomen: je hoort een tof nummer in de bus, tijdens een tv-serie of op de radio, maar je hebt geen idee welk liedje het precies is. Vaak kun je dan met een app als Shazam de artiest wel achterhalen, maar dan moet je die app wél net op je toestel hebben staan. Google maakt die drempel nu iets lager, door muziekherkenning in te bouwen in de Google Assistant.

Google Assistant muziekherkenning

De stemgestuurde assistent, die sinds begin dit jaar op vrijwel elke Android-smartphone staat, kan vanaf nu namelijk ook muziek herkennen. De functie werd in oktober aangekondigd voor de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL, maar wordt nu ook geleidelijk uitgerold naar andere smartphones.

What’s this song?

Zelf aan de slag gaan met de Google Assistant muziekherkenning is simpel. Open de Google Assistant, door de homeknop onder het scherm ingedrukt te houden. Als de assistent detecteert dat er muziek op de achtergrond speelt, verschijnt direct de optie ‘What’s this song’ in beeld. Natuurlijk kun je ook zelf ‘Which song is this?’ of een soortgelijke vraag stellen.

Vervolgens luistert de Google Assistant even mee naar je nummer. Zodra de artiest en de naam van de plaat herkend worden, worden deze in een kleine kaart getoond, inclusief songteksten. Vanuit daar kun je het nummer openen op YouTube, Google Play Music of meer informatie opzoeken via de Google-app. Een snelkoppeling naar Spotify of andere streamingdiensten lijkt te ontbreken.

Let wel: de Google Assistant werkt op dit moment alleen als de systeemtaal van je smartphone op Engels staat. Omdat de Nederlandse Google Assistant pas in de loop van volgend jaar beschikbaar is, werken functies als deze alleen voor Engelstaligen. Een soortgelijke muziekherkenning zit overigens al een tijdje in de gewone Google-app, maar is nu nog meer binnen handbereik.

→ Lees ook: Met deze 12 tips haal je alles uit de Google Assistant

Bron afbeelding: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu