Zo zorg je dat bestanden in Google Drive beter zijn beveiligd

Google Drive heeft een kleine, maar belangrijke update gekregen. Dankzij nieuwe beheeropties heb je meer controle over de wijze waarop je documenten, foto’s en andere soorten bestanden deelt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Verbeter je Google Drive beveiliging

Het was al mogelijk om aan te geven met wie je bestanden van Google Drive deelt en of anderen jouw bestanden mogen bewerken, weergeven of erop reageren. Klik je bij het deelvenster op ‘Geavanceerd’, dan vind je onderaan nu ook een tweetal ‘Eigenaarsinstellingen’ die je meer controle geven over wat er met je Google Drive bestanden gebeurt.

Zo kun je het eerste vakje aanvinken om te voorkomen dat personen die jouw bestand mogen bewerken de mogelijkheid hebben om nieuwe mensen toe te voegen. Het tweede vakje voorkomt dat kijkers en commentators je bestand mogen downloaden, afdrukken en kopiëren. Ze kunnen weliswaar een screenshot of foto van het bestand maken, maar het aanpassen of verspreiden ervan wordt met de nieuwe beheeropties een stuk lastiger.

Google Drive deelopties

Wil je ook jouw bestanden in Google Drive beter beveiligen, log dan in via drive.google.com en klik met je rechtermuisknop op het gewenste bestand. Kies vervolgens ‘Delen > Geavanceerd’ en vink je de opties onder ‘Eigenaarsinstellingen’ aan. We  raden je ook aan om  tweestapsverificatie in te schakelen via de beveiligingssectie van Google, zodat  niet alleen Google Drive, maar ook andere diensten als Gmail en Google+ extra zijn beveiligd.

De nieuwe beheersopties zijn op het moment van schrijven beschikbaar voor Google Drive-gebruikers. Op termijn kunnen  ook Google Apps-gebruikers aan de slag met de nieuwe functionaliteit. Of  en wanneer deze naar de Android-app komt, is nog niet bekend.

Het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.