Tip: zo verander je de naam en het pictogram van een app

Redactie
3 november 2015, 16:08
2 min leestijd
Tip: zo verander je de naam en het pictogram van een app

Wellicht heb je je ooit afgevraagd of je de naam of het icoontje van een  Android-app kunt veranderen, maar was je zoektocht in het instellingen-menu vruchteloos. Toch is het mogelijk. Wij leggen uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

Mocht je denken dat het onmogelijk is om de naam of het icoon van een app te veranderen  dan hebben wij goed nieuws voor je. Dit kan namelijk wel met een Android launcher. Het is echter alleen een optie om  de apps op je homescreen of in de app-drawer te customizen. Je kunt dus niet de officiële naam veranderen.

Apps customizen doe je zo

Het werkt als volgt. Allereerst heb je een Android launcher nodig. Voorbeelden  van launchers die een dergelijke personalisatie ondersteunen, zijn  Nova Launcher  (alleen naam), Solo Launcher  (alleen homescreen)  en Apex Launcher  (alles). Niet alle launchers ondersteunen echter het customizen van apps. Zo is het met de  Google Launcher niet mogelijk de naam of het icoon van een app aan te passen.

Na het installeren van de launcher is het veranderen van het uiterlijk van apps eigenlijk heel gemakkelijk. Je houdt het icoon van de app wat langer ingedrukt, totdat een snelmenu tevoorschijn komt. Zo kun je in het geval van de Solo Launcher ervoor kiezen om de app een andere naam te geven of via DIY de look van de app aan te passen. Hier is  het mogelijk om een andere foto voor het app-icon selecteren of er één maken. Apex Launcher en Nova Launcher werken eigenlijk op dezelfde, drukgevoelige manier.

Download een Android launcher

Het aanpassen van de naam of het icoontje van een Android-app is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden die deze of andere launchers bieden. Met een Android launcher kun je namelijk nog veel meer. Zo kun je je homescreen of app-drawer volledig naar eigen wens wilt aanpassen. Elke launcher biedt zijn eigen mogelijkheden en is daarom ook voor verschillende mensen wel, of juist niet, perfect.

Dit zijn onze vijf favoriete launchers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu