De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo ververs je het updatescherm in Google Play

Erwin Vogelaar
22 april 2016, 19:12
2 min leestijd
Tip: zo ververs je het updatescherm in Google Play

Bij ‘Mijn apps en games’ in Google Play is er geen knop om te zoeken naar nieuwe updates. Toch zijn er manieren om dit scherm handmatig te verversen.

Lees verder na de advertentie.

Ververs updatescherm in Google Play

Op Android-toestellen worden updates voor apps automatisch gedownload en dat is super handig. Gebeurt dit nog niet op jouw toestel? Ga dan naar de instellingen van Google Play en tik op ‘Apps automatisch bijwerken > Apps alleen via wifi automatisch bijwerken’. Als je enkel voor wifi kiest, zorg je dat er niet per ongeluk een flinke hap uit je databundel genomen wordt als een grote game plots een update krijgt.

Zit je te wachten op een nieuwe update voor een specifieke app? Updates kun je in Google Play  vinden door in het menu naar ‘Mijn apps en games’ te gaan. Daar zie je apps die recentelijk geüpdatet zijn en apps waar een update voor klaar staat. Je kunt dit scherm echter niet zomaar verversen.

ververs updatescherm

Totdat Google een verversknop toevoegt aan dit scherm zijn er handmatige manieren om het verversen te forceren. Dit kan heel simpel door enkel het draaien van je toestel. Zet je Android, door het een kwartslag te draaien, even in landschapmodus en het scherm ververst. Dit werkt natuurlijk niet als je landschapmodus hebt uitgeschakeld. Geen nood, want je kunt ook een app uit de lijst openen en vervolgens terug gaan om het scherm te verversen.  Natuurlijk is het ook mogelijk om de nieuwste versies van apps handmatig  als  apk-bestand te downloaden. De bestanden  vind je op de website APKMirror.com.

Staat de app-update waar je op hoopt er niet tussen? Dat kan kloppen. Updates worden vaak gefaseerd uitgerold. Dit betekent dat de update niet bij iedereen tegelijk aankomt. Je kunt het even later weer proberen. Worden alle app-updates je wat te veel en houdt je alle veranderingen niet meer bij? Dan kunnen we de app Changelogs aanraden. Deze app zet alle veranderingen van alles updates overzichtelijk op een rijtje.

Lees het laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu