Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Belangrijk telefoontje? Zo neem je WhatsApp-gesprekken op voor later gebruik

Michel van 't Klaphek
19 januari 2021, 16:56
2 min leestijd
Belangrijk telefoontje? Zo neem je WhatsApp-gesprekken op voor later gebruik

Heb je een belangrijk belletje of interview op de planning staan? Gelukkig kun je deze met behulp van een handige app later nog eens terugluisteren. Een WhatsApp-gesprek opnemen doe je zo.

Lees verder na de advertentie.

Tip: WhatsApp-gesprek opnemen

Jammer genoeg zit er geen functie in WhatsApp waarmee je gesprekken kunt opnemen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg apps in de Play Store te vinden die deze taak op zich nemen. Een uitstekend voorbeeld is Cube ACR. Voordat je gesprekken kunt opnemen moet je de app installeren.

Een WhatsApp-gesprek opnemen doe je zo:

  1. Download Cube ACR uit de Play Store;

  2. Installeer de app;

    Geef alle benodigde toestemmingen die Cube ACR nodig heeft;

  3. Ontvang een belletje;

    De widget van Cube ACR verschijnt dan in beeld

  4. Neem het gesprek op.

    Tik op de microfoonknop om de opname te beginnen, of te beëindigen.

whatsapp-gesprek-opnemen-screens

Tijdens stap 2, het installeren, moet je een paar keer toestemming geven. Cube ACR wil onder meer toegang tot je contactenlijst en mediabestanden. Verder moet je akkoord geven voor het plaatsen van de ‘overlay’. Dit betekent dat je tijdens een belletje de opname kunt pauzeren en hervatten.

Ben je klaar met het gesprek? Je vindt de opname terug in de app van Cube ACR. Daarover gesproken, de applicatie werkt ook met andere bel-apps samen zoals Facebook, Skype en Slack. In principe kun je ook ‘normale’ telefoongesprekken (via de telefoon-app, dus) opnemen, behalve als je smartphone Android 10 draait. In die Android-versie zit namelijk een beperking waardoor dit weer niet mogelijk is.

Ook een WhatsApp-videogesprek opnemen gaat jammer genoeg niet lukken. Uiteraard kun je dit probleem gedeeltelijk oplossen door een schermopname-app te gebruiken, maar grote kans dat deze alleen beeld registreert en geen geluid. Verder is het belangrijk om te weten dat Cube ACR niet met alle telefoons uit de voeten kan. In deze lijst kun je zien welke smartphones worden ondersteund.

Kosten

Cube ACR kost 1,99 euro per maand. Je kunt ook een abonnement voor 1 jaar afsluiten, dat kost 9,99 euro in totaal. Het is altijd mogelijk om de dienst 1 week gratis uit te proberen. Via het abonnementen-gedeelte van de Play Store kun je tot slot zien hoe lang je abonnement nog doorloopt.

Oproepen opnemen - Cube ACR

Cube Apps Ltd

Gratis via Google Play

Meer over WhatsApp

Een appje sturen lukt iedereen wel, maar WhatsApp heeft ook een hoop functies die je misschien niet kent. Neem nou de qr-codescanner. Hiermee kun je WhatsApp-contacten toevoegen door simpelweg even je camera op hun codes te richten.

En word je regelmatig tegen je wens in groepsgesprekken toegevoegd? Je kunt zelf bepalen wie jou wel, en wie niet mag toevoegen in WhatsApp. Ook is het handig om je in te lezen in het onderwerp van WhatsApp-fraude, want deze vorm van internetcriminaliteit komt steeds vaker voor.

Daarnaast maakt de chat-app een onstuimige tijd voor, dit door de verdere integratie met Facebook. Zo zijn WhatsApp-alternatieven in een stroomversnelling gekomen en. chat-apps die privacy hoger in het vaandel hebben staan krijgen snel meer gebruikers. Ook op zoek naar zo’n alternatief? Check dan Signal en Telegram eens.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu