De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: last van sms-spam? Zo helpt je sms-app

Wouter Nijsen
28 mei 2021, 14:57
2 min leestijd
YouTube video player

Niets is zo irritant als spam-smsjes die je binnenkrijgt op je Android-telefoon. Maar, met de Berichten-app op je telefoon kun je ze gemakkelijk tegenaan. Kijk deze video om te zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Sms-spam op je Android-telefoon

Je hebt vast weleens een raar smsje ontvangen waarin je wordt aangespoord om op een linkje te klikken, of een andere handeling te ondernemen. Een recent voorbeeld is de FluBot-malware, dat zich via berichten van zogenaamde pakketdiensten verspreidt. Via een malafide apk-bestand wordt zo een virus op je Android-telefoon geïnstalleerd.

Wat je misschien niet weet, is dat de Berichten-app van Google helpt om dit soort smsjes te herkennen en weg te gooien. Deze applicatie staat standaard op veel Android-telefoons, bijvoorbeeld die van Samsung, Motorola, Nokia en OnePlus. Met de telefoon-app is het bovendien mogelijk om spamgesprekken te blokkeren. In de video hieronder laten we zien hoe dit werkt.

Last van sms-spam? Zo voorkom je dat jij slachtoffer wordt

Heb je de spamfunctie van de Berichten-app ingeschakeld, dan zul je zien dat wanneer je een spam-smsje binnenkrijgt, ook meteen een andere melding verschijnt. Die geeft aan dat het bericht zeer waarschijnlijk spam is en naar een andere map is verplaatst. Hier kun je het vervelende smsje definitief verwijderen. Als Googles Berichten-app nog niet op je telefoon staat, dan kun je ´m via de knop hieronder downloaden.

→ Lees meer over de gevaren van Android-malware
→ Ook handig: de Android-beveiligingsgids om je toestel te beschermen

Berichten

Google LLC

Gratis via Google Play

Volg Android Planet op YouTube

Op ons YouTube-kanaal plaatsen we elke week een video, waarbij het gaat om uiteenlopende onderwerpen. Natuurlijk gaan we veel aan de slag met videoreviews van smartphones in allerlei prijsklassen. Zo hebben we de Samsung Galaxy A52 en OnePlus 9 Pro getest. Ook kijken we naar de allernieuwste Android-versie: Android 12.

Natuurlijk delen we ook regelmatig allerlei tips om bijvoorbeeld meer uit apps of je toestel te halen. Weet je bijvoorbeeld al hoe je snel bestanden deelt met Dichtbij Delen of hoe je favoriete standaard-apps insteltAbonneer je dus even op ons YouTube-kanaal, want zo ben je altijd op de hoogte van onze nieuwe video’s. Bedankt voor het kijken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu