Xiaomi 13T Pro

Let op: De Xiaomi 13T Pro is nog niet officieel aangekondigd. De informatie op deze pagina is gebaseerd op geruchten en wordt zonodig bijgewerkt.

De Xiaomi 13T Pro is een relatief betaalbare high-end smartphone met een erg snelle chip en een rappe oplader in de doos. Op deze pagina vertellen we je meer.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi 13T Pro: dit moet je weten

In zijn T-serie brengt Xiaomi al jaren smartphones uit die tegen het premium-segment aanschurken, maar iets goedkoper zijn. De Xiaomi 13T Pro is de nieuwste telg in deze familie. Hij heeft een 6.67 inch-oled-scherm met een resolutie van 2712 bij 1220 pixels. De verversingssnelheid ligt op 144Hz voor soepele beelden. Daarmee is dit een erg goed scherm dat hooguit wat minder fel is dan de Xiaomi 13 Ultra.

De grote ster van dit toestel is de MediaTek Dimensity 9200 Plus-chip. Die is razendsnel en kan zich meten meten met de Snapdragon 8 Gen 2-processor van de genoemde Xiaomi 13 Ultra. Games draaien als een zonnetje en haperingen zul je vrijwel nooit tegenkomen. Je mag rekenen op minimaal 8GB RAM en 256GB opslag. Als je kunt leven met een iets tragere chip kun je trouwens ook kijken naar de goedkopere, maar verder zeer vergelijkbare Xiaomi 13T.

Xiaomi 12T Review
De Xiaomi 12T Pro (en 12T)

Goede camera’s, razendsnel opladen

De camera’s zijn doorgaans het zwakste punt van smartphones uit de T-serie. Toch krijgen ze bij de 13T Pro een aardige upgrade. Naast de 50 megapixel-hoofdcamera beschik je over een 12 megapixel-groothoeklens voor wijdere kiekjes én een telelens. Dat is voor het eerst in deze serie. Hij heeft een resolutie van 50 megapixel en haalt het beeld 2x dichterbij.

Dankzij de accu van 5000 mAh kom je niet snel zonder stroom te zitten. En als dat toch gebeurt, hoef je niet te wanhopen. Met de 120 Watt-lader zit je smartphone binnen een halfuur weer helemaal vol. Draadloos accusap tanken behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

Software en prijzen

De Xiaomi 13T Pro draait op Android 13 met het eigen MIUI-sausje daaroverheen. Die biedt extra mogelijkheden, maar oogt erg druk. Je mag drie grote upgrades verwachten naar Android 14, 15 en 16. Daarnaast ontvang je vier jaar lang beveiligingsupdates om je toestel te beschermen tegen hackers.

De voorganger van dit toestel, de Xiaomi 12T Pro, had een adviesprijs van 799 euro. Daardoor kreeg je 8GB RAM en 256GB opslag. We hopen dat de 13T Pro ongeveer net zo duur wordt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi 13T Pro

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu