Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Xiaomi Redmi 7A

Alles wat je moet weten over de Xiaomi Redmi 7A

De Xiaomi Redmi 7A is een bijzonder goedkoop toestel dat toch een paar hele goede eigenschappen heeft. Verwar ‘m niet met de Xiaomi Redmi 7 die een paar maanden eerder is uitgekomen. De Redmi 7A is een stukje kleiner, heeft geen dubbele camera, maar is daardoor wel nog een paar tientjes goedkoper. De Europese prijs zal vermoedelijk ergens dichtbij de 100 euro liggen, wat ‘m qua prijs vergelijkbaar maakt met de Nokia 2.2 of de Alcatel 1S (2019). Bij de Redmi 7a krijg je echter wel een enorme 4000 mAh accu die snel op kan laden.

Xiaomi Redmi 7A

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Redmi 7 en 7A

De vergelijking met de Xiaomi Redmi 7 dringt zich natuurlijk direct op. De naam verschilt nauwelijks, maar er zijn wel degelijk verschillen. De 7A is een kleinere, uitgeklede versie van de Redmi 7. Zo moet dit toestel het doen zonder vingerafdrukscanner en heeft het geen dubbele camera. De Redmi 7A heeft één camera op de achterkant die foto’s schiet in een 13 megapixel-resolutie.

Het scherm van de Redmi 7A is ook een tikkeltje kleiner, met 5,5 inch diagonaal. De resolutie is met 1440 bij 720 pixels heel aardig voor zo’n formaat scherm. Het kleinere scherm zorgt er ook voor dat de 7A een stukje compacter is dan zijn oudere broer. Het opslaggeheugen is met 32GB kleiner dan bij de Redmi 7 en de processor, de octa-core Snapdragon 439 chipset, is iets minder krachtig.

Toch vertonen beide toestellen ook een belangrijke overeenkomst. De Xiaomi Redmi 7A mag dan wel iets compacter zijn, de batterij die erin zit is nog steeds erg groot. Een accu met een capaciteit van 4000 mAh is ruim voldoende voor meerdere dagen gebruik. Omdat het toestel ook snelladen ondersteunt, is hij ook zo weer vol.

Prijs en design

Qua design springt de Redmi 7A er niet heel erg uit. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud en twee soorten blauw. Het toestel draait op Android 9.0 (Pie) dat door de fabrikant wordt voorzien van de eigen die het uiterlijk van Android aanpast.

Xiaomi Redmi 7A

De prijs is op moment van schrijven nog niet exact bekend, maar dat de Redmi 7A goedkoop wordt dat staat al vast. In China is het toestel te krijgen voor omgerekend nog geen 80 euro. Zo voordelig zal hij hier in Nederland niet worden. Xiaomi brengt vaker zijn toestellen eerder uit in China, om ze later voor iets meer in de rest van de wereld uit te brengen. Door invoerkosten en BTW zal het toestel waarschijnlijk eerder iets meer dan 100 euro gaan kosten.

Deze smartphone koop je als je… een goedkope Android-smartphone wilt hebben die gemakkelijk meerdere dagen met een acculading kan doen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi Redmi 7A

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu