Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Redmi 7A

Xiaomi Redmi 7A
Scherm 5.45 inch
Camera 12 megapixel

Alles wat je moet weten over de Xiaomi Redmi 7A

De Xiaomi Redmi 7A is een bijzonder goedkoop toestel dat toch een paar hele goede eigenschappen heeft. Verwar ‘m niet met de Xiaomi Redmi 7 die een paar maanden eerder is uitgekomen. De Redmi 7A is een stukje kleiner, heeft geen dubbele camera, maar is daardoor wel nog een paar tientjes goedkoper. De Europese prijs zal vermoedelijk ergens dichtbij de 100 euro liggen, wat ‘m qua prijs vergelijkbaar maakt met de Nokia 2.2 of de Alcatel 1S (2019). Bij de Redmi 7a krijg je echter wel een enorme 4000 mAh accu die snel op kan laden.

Pluspunten Xiaomi Redmi &A

  • Erg grote accu in deze prijsklasse
  • Niet lang wachten op een volle accu dankzij snelladen
  • Waarschijnlijk voor weinig te krijgen

Minpunten Xiaomi Redmi 7A

  • Veel specs zijn iets minder dan de Redmi 7
  • Geen vingerafdrukscanner

Xiaomi Redmi 7A

Xiaomi Redmi 7 en 7A

De vergelijking met de Xiaomi Redmi 7 dringt zich natuurlijk direct op. De naam verschilt nauwelijks, maar er zijn wel degelijk verschillen. De 7A is een kleinere, uitgeklede versie van de Redmi 7. Zo moet dit toestel het doen zonder vingerafdrukscanner en heeft het geen dubbele camera. De Redmi 7A heeft één camera op de achterkant die foto’s schiet in een 13 megapixel-resolutie.

Het scherm van de Redmi 7A is ook een tikkeltje kleiner, met 5,5 inch diagonaal. De resolutie is met 1440 bij 720 pixels heel aardig voor zo’n formaat scherm. Het kleinere scherm zorgt er ook voor dat de 7A een stukje compacter is dan zijn oudere broer. Het opslaggeheugen is met 32GB kleiner dan bij de Redmi 7 en de processor, de octa-core Snapdragon 439 chipset, is iets minder krachtig.

Toch vertonen beide toestellen ook een belangrijke overeenkomst. De Xiaomi Redmi 7A mag dan wel iets compacter zijn, de batterij die erin zit is nog steeds erg groot. Een accu met een capaciteit van 4000 mAh is ruim voldoende voor meerdere dagen gebruik. Omdat het toestel ook snelladen ondersteunt, is hij ook zo weer vol.

Prijs en design

Qua design springt de Redmi 7A er niet heel erg uit. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud en twee soorten blauw. Het toestel draait op Android 9.0 (Pie) dat door de fabrikant wordt voorzien van de eigen die het uiterlijk van Android aanpast.

Xiaomi Redmi 7A

De prijs is op moment van schrijven nog niet exact bekend, maar dat de Redmi 7A goedkoop wordt dat staat al vast. In China is het toestel te krijgen voor omgerekend nog geen 80 euro. Zo voordelig zal hij hier in Nederland niet worden. Xiaomi brengt vaker zijn toestellen eerder uit in China, om ze later voor iets meer in de rest van de wereld uit te brengen. Door invoerkosten en BTW zal het toestel waarschijnlijk eerder iets meer dan 100 euro gaan kosten.

Deze smartphone koop je als je… een goedkope Android-smartphone wilt hebben die gemakkelijk meerdere dagen met een acculading kan doen.

Xiaomi Redmi 7A
Welke Xiaomi Redmi 7A wil je?
Wij hebben momenteel geen Xiaomi Redmi 7A aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Xiaomi-smartphones krijgen een update naar Android 10

Deze Xiaomi-smartphones krijgen een update naar Android 10

Nieuws Xiaomi heeft bekendgemaakt welke smartphones worden bijgewerkt naar MIUI 11, de update die gebaseerd is op Android 10. De uitrol verloopt in fasen en de Pocophone F1 is als eerst aan de beurt. Dit moet je weten over de MIUI 11-update.
Xiaomi Redmi 7A met 4000 mAh-accu te koop voor minder dan 100 euro

Xiaomi Redmi 7A met 4000 mAh-accu te koop voor minder dan 100 euro

Deals De Xiaomi Redmi 7A is één van de goedkoopste Android-smartphones van dit moment en heeft voor minder dan 100 euro toch genoeg te bieden. De smartphone kun je nu in Nederland bestellen.