De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 4 beste alternatieve Facebook-apps voor Android

Wouter Nijsen
24 mei 2016, 13:50
3 min leestijd
De 4 beste alternatieve Facebook-apps voor Android

De officiële Facebook-app wordt door enorm veel mensen gebruikt, maar helaas is hij behoorlijk zwaar en verbruikt ‘ie veel data. Daarom kun je beter kiezen voor een alternatieve Facebook-app. Dit zijn onze favorieten.

Lees verder na de advertentie.

De beste alternatieve Facebook-apps

Lang niet iedereen is te spreken over de officiële Facebook-app. De applicatie is samen met de losse Messenger-app een energievreter, waardoor de accu van je smartphone veel  sneller leeg gaat. Ook vraagt de Facebook-app om veel rechten, om bijvoorbeeld je contactenlijst in te zien of je locatie te achterhalen. Daarom gaan veel gebruikers op zoek naar een alternatief.

De meeste apps uit dit lijstje zijn zogeheten `wrappers`. Dit zijn apps die van de mobiele website van Facebook een volwaardige app maken. Hierdoor zijn ze fijner in gebruik, verbruiken ze minder stroom  en krijg je extra functies. Hieronder zetten we de 4 beste alternatieve Facebook-apps op een rijtje.

1. Swipe for Facebook

Swipe-Facebook-For-Facebook

Swipe for Facebook wordt vooral geroemd om zijn  design en lijkt van alle wrappers het meeste op de officiële Facebook-app. De app verpakt de mobiele website in een mooi jasje en bevat veel dezelfde  interface-elementen. Door de verschillende opties kun je de app beveiligen, helemaal naar wens aanpassen en gemakkelijk schakelen tussen je tijdlijn, vriendenverzoeken, notificaties en meer.

Bovendien wordt Swipe for Facebook doorlopend van updates voorzien. Op het moment van schrijven werkt de ontwikkelaar aan de mogelijkheid om video`s te uploaden en zaken te delen naar groepen, pagina`s en andere tijdlijnen. Swipe is gratis, maar voor 3,03 euro download je de Pro-versie met extra opties.

Download Swipe for Facebook in Google Play (gratis)
Download Swipe for Facebook Pro in Google Play (3,03 euro)

2. Tinfoil for Facebook

tinfoil-icon

Tinfoil for Facebook ziet er simpeler uit en biedt minder opties dan Swipe, maar is wel enorm energiezuinig. Handige opties zijn de check-ins die je kunt toestaan en dat je linkjes binnen de app kunt openen in plaats van met een aparte browser. Ook heb je de optie om afbeeldingen te blokkeren, waarmee de laadtijden van Tinfoil worden verkort en je tevens minder data verbruikt.

Net als veel andere apps uit dit lijstje heb je een uitschuifbaar menu om snel te wisselen tussen je tijdlijn, notificaties, berichten en de instellingen. Door de mobiele website in te laden wordt ook je privacy gewaarborgd. Tinfoil for Facebook is gratis te downloaden en bevat geen in-app aankopen.

Download Tinfoil for Facebook in Google Play (gratis)

3. Metal for Facebook

metal-icon

Metal for Facebook is gebaseerd op Tinfoil en biedt vooral visuele opties om mee te spelen. De app heeft standaard het fraaie Material Design, maar ook een aantal thema`s beschikbaar. Vooral handig is de Dark-modus, die het uiterlijk van Metal compleet aanpast en er op toestellen met een AMOLED-scherm voor zorgt dat de app minder stroom verbruikt.

Verder kun je foto`s vanuit je galerij uploaden en word je middels notificaties in elke app van belangrijke updates op de hoogte gehouden. Daarnaast biedt Metal ondersteuning voor vingerafdrukscanners en is de app volledig advertentievrij.

Download Metal for Facebook in Google Play (gratis)

4. Facebook Lite

facebook-lite

Facebook Lite is geen wrapper, maar een lichtere variant van de Facebook-app,  die is bedoeld voor opkomende landen waar gebruikers geen snel internet hebben. De app is nog geen MB groot en neemt daarnaast geen grote hoeveelheid cachegeheugen in beslag.

Misschien nog wel belangrijker is dat Facebook Lite ook werkt met slecht bereik. De app is ontwikkeld voor 2G-netwerken, waardoor hij ook zonder  een snelle 4G-, 3G- of wifi-verbinding goed blijft werken. Handig als je op bepaalde plekken in het landen bent met minder goed bereik, of slecht internet hebt in de trein. Facebook Lite staat niet in Google Play, maar kan via APK Mirror gedownload worden.

Download Facebook Lite via APK Mirror (gratis)

Gebruik jij een alternatieve Facebook-app en welke is jouw favoriet? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu