Bescherm je toestel met de beste antivirus-apps voor Android

Erwin Vogelaar
16 december 2018, 19:03
3 min leestijd
Bescherm je toestel met de beste antivirus-apps voor Android

Antivirus-apps beschermen je Android-toestel voor verschillende gevaren. Maar welke is het beste? Android Planet ze voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Beste antivirus-apps voor Android

Hoewel we regelmatig schrijven over nieuw ontdekte malware op Android, is dat nog maar een fractie van wat er allemaal mis gaat. Als jij je toestel verkeerd gebruikt, kunnen malware en virussen veel schade aanrichten. Daarom staan er verschillende antivirus-apps in de Play Store.

Voor de meeste gebruikers is het installeren van een antivirus-app overbodig. Google scant de apps in de Play Store en op je toestel voor schadelijke code via Google Play Protect. Toch kan het gevaar van veel kanten binnenkomen en houdt Play Protect niet alle nieuwe malware tegen. Als jij niet vertrouwt dat je schadelijke apps, tekstberichtjes, e-mails en meer herkent, dan kan een antivirus-app zeker helpen. Ook al is het maar voor een veilig gevoel. We raden de volgende opties aan.

Let wel op dat gratis antivirus-apps reclames tonen en waarschijnlijk jouw informatie doorverkopen voor reclamedoeleindes.

1. Bitdefender Mobile Security

beste antivirus-apps

Met Bitdefender Mobile Security heb je een heel fijn antiviruspakket op je smartphone. De app heeft onder andere een malwarescanner en kan een pincode over je gevoelige apps plaatsen. Ook houdt de app goed in de gaten of er in je browser niets raars gebeurt. Bitdefender kan zelfs Android Wear gebruiken om je smartphone te beschermen. De app laat de smartwatch trillen als je te ver van je smartphone bent verwijderd, waarna je met een druk op je smartwatch je smartphone een luid geluid kan laten maken. Naast dat Bitdefender je goed beschermt is het ook belangrijk dat de app je toestel niet teveel belast.

Helaas is er geen gratis versie van deze app, maar daardoor heb je ook geen last van vervelende reclame en is er voor de makers reden om de app zo up to date mogelijk te houden. Je maakt gebruik van Bitdefender voor een euro per maand. De app is ook twee weken gratis te proberen, zodat je kunt proberen of het je geld waard is.

Download Bitdefender Mobile Security in Google Play (gratis)

2. Norton Mobile Security

beste antivirus-apps

Dit is volgens ons de beste gratis optie, hoewel je ook een abonnement kunt afsluiten voor meer functies. Een vereiste is dat niet, want de gratis versie kan al wat je verwacht van een goede antivirus-app.

Betaal je wel? Dan krijg je App Advisor, die apps voordat je ze downloadt controleert op privacyrisico’s en het overmatig gebruiken van je accu en data. De premium-versie van deze app is een maand gratis te testen. Is de proefperiode voorbij, dan kun je gewoon de gratis opties blijven gebruiken.

Download Norton Mobile Security in Google Play (gratis)

3. Kaspersky Lab

beste antivirus-apps

Ook Kaspersky biedt een gratis antivirus-app aan voor Android. Deze app scant onder andere op de achtergrond om te kijken of er virussen, malware, spyware of trojans op je toestel staan. Ook is het mogelijk om een app te vergrendelen via een pincode en probeert de app je te beschermen voor phishing. Het is tevens een hele fijne overzichtelijke app.

Download Kaspersky Lab in Google Play (gratis)

4. Virus Cleaner (Hi Security)

beste antivirus-apps

Virus Cleaner van Hi Security is nog een gratis antivirus-app met een flinke stapel functies. Zo heeft de app naast een virusscanner de mogelijkheid om je cache te legen, je cpu te optimaliseren, je apps achter een pincode te zetten, je notificaties te filteren, ongewenste telefoonnummers te blokkeren en nog veel meer. De meeste van deze functies kan Android zelf ook, maar hier heb je alles in een handig pakket. Aangezien dit om een gratis app gaat, moet je wel bewust zijn dat Hi Security je gedrag in de gaten kan houden en dit kan gebruiken voor reclames.

Download Virus Cleaner in Google Play (gratis)

Meer tips om virusvrij te blijven

Naast een antivirus-app zijn er meer manieren om je toestel virusvrij te houden. Met deze tips voorkom je een Android-virus. En zo herken je gevaarlijke nep-apps in de Play Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu