Disa: bundel WhatsApp, Telegram en andere berichtendiensten in één app

Rick van der Veer
16 januari 2017, 13:50
2 min leestijd
Disa: bundel WhatsApp, Telegram en andere berichtendiensten in één app

Disa is een communicatie-app die meerdere diensten in één app bundelt. Op deze manier kun je al je communicatie met één contactpersoon in één gesprek teruglezen.

Lees verder na de advertentie.

Bundel je berichtendiensten met Disa

Disa functioneert als een hub voor meerdere berichtendiensten. Vanuit de app kun je chatten via sms, Facebook Messenger of WhatsApp. Via de Google+-pagina van Disa zijn daarnaast plugins te downloaden voor andere diensten. Deze bevinden zich vaak nog wel in een testfase, maar als je niet schrikt van een paar bugs kun je op deze manier bijvoorbeeld Telegram-ondersteuning aan de app toevoegen.

Volgens de ontwikkelaars bevindt Disa zich nog in de bèta-fase. Dat betekent dat de app officieel nog in ontwikkeling is en dat er op sommige plekken nog fouten in de app kunnen zitten. Ook plugins voor nieuwe diensten in de app zijn niet altijd even stabiel. Op termijn kunnen ook desktop-gebruikers met Disa aan de slag. De app werkt al wel met de meeste Android-tablets, al worden nog niet alle resoluties even goed ondersteund.

Op moment van schrijven worden nog niet alle belangrijke berichtendiensten ondersteund. De ontwikkelaars houden via hun Google+-pagina een lijst bij met diensten die nog toegevoegd gaan worden. Onder meer de beveiligde chat-app Signal en Google Hangouts staan nog op de plugin-planning.

Ondanks dat Disa nog in ontwikkeling is heeft de app wel volledige ondersteuning voor WhatsApp. Op deze manier kun je een tweede account aan je toestel toevoegen door de app naast de officiële WhatsApp-client te draaien. De dienst heeft nog niet zo veel features als WhatsApps eigen app, maar biedt genoeg functionaliteit om berichten en afbeeldingen te kunnen delen. WhatsApp Web werkt bijvoorbeeld nog niet voor Disa-gebruikers.

Disa downloaden

Disa is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Je hebt Android 4.0 of hoger nodig om de app te kunnen gebruiken, wat betekent dat vrijwel alle smartphones ondersteund worden.

Download Disa in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu