Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Files by Google helpt met ruimte vrijmaken op je smartphone

Erwin Vogelaar
11 november 2018, 9:48
2 min leestijd
Files by Google helpt met ruimte vrijmaken op je smartphone

Googles app Files Go ontstijgt zijn Android Go-imago en krijgt een nieuwe naam en een makeover. Dit moet je weten over Files by Google.

Lees verder na de advertentie.

Files by Google helpt je ruimte vrijmaken

Google verandert de naam van zijn app Files Go naar Files by Google. De app werd minder dan een jaar geleden uitgebracht als onderdeel van Android Go, software voor minder krachtige smartphones. Inmiddels is de app dat imago ontgroeit.

Het idee van Files Go is dat je tips krijgt om ruimte op je telefoon vrij te maken. Daar bleken een hoop mensen interesse in te hebben. Inmiddels heeft de app tientallen miljoenen gebruikers, dus heeft Google besloten er een nieuwe draai aan te geven. De app heet nu ‘Files by Google: Clean up space on your phone’. Hierdoor is direct duidelijk waar de app voor dient.

files by google

Het is nog niet duidelijk of Google binnenkort ook een Nederlandse vertaling van deze titel en de beschrijving van de app toevoegt. De app zelf is wel gewoon in het Nederlands te gebruiken.

Nieuw design

Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw design volgens de nieuwste Material Design-regels. De hoofdpagina is het belangrijkst: daar staan de tips waarmee je kunt ‘opschonen’. Denk aan het verwijderen van dubbele bestanden, foto’s waar een back-up van is gemaakt, niet gebruikte apps en foto’s en video’s van je berichten-apps.

Met de tweede tab kun je browsen in de bestanden van je toestel. Zowel via mappen, je recente bestanden als een zoekmachine. Met de derde tab is het mogelijk om bestanden te delen met vrienden in de buurt die de app ook hebben.

Files by Google vind je in de Play Store via onderstaande link:

Download Files by Google in Google Play (gratis)

Hier niet genoeg aan? Dan hebben wij ook nog vijf tips om snel ruimte op je Android vrij te maken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu