De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Gmail update brengt handige Drive-integratie

Redactie
10 juli 2014, 10:24
1 min leestijd
Download: Gmail update brengt handige Drive-integratie
gmail google drive

Eindelijk is er een fijne en goed werkende Gmail Google Drive-integratie, waarmee gebruikers van Googles e-maildienst heel simpel een bestand vanaf hun Drive-account aan een e-mail kunnen toevoegen. De functie staat al een geruime tijd op het verlanglijstje van veel Gmail-gebruikers, mede omdat de opslagruimte van Drive vrij goedkoop is.

Daarnaast wordt Google Drive veel gebruikt voor het aanmaken en bewerken van documenten, die hierdoor veel gemakkelijker met anderen kunnen worden gedeeld.

Lees verder na de advertentie.

Gmail Google Drive-integratie

De Gmail Google Drive-integratie is te vinden onder het instellingen-knopje rechts bovenin. Daar staat de functie onder ‘bestand toevoegen’. Je wordt dan naar een scherm gestuurd waar alle Google Drive-bestanden te vinden zijn. Vervolgens wordt het bestand getoond in de body van het bericht, waar gebruikers op kunnen klikken om ‘m te openen of te downloaden.

Daarnaast brengt de Gmail update ook nog een verbeterde auto-complete voor contacten. Zo worden niet meer alle beschikbare e-mail-adressen van één contactpersoon getoond, maar alleen de betreffende contactpersoon. Druk hierop en je kunt de e-mail selecteren.

Lees ook 5 tips en alles wat je moet weten over de Gmail Android-app!

Download

De Gmail-update voor Android wordt gefaseerd uitgerold in Google Play en het apk-bestand is hier al te downloaden.

Download Gmail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu