Google Maps verbetert aanduiding snelwegen in Nederland

Redactie
7 april 2015, 12:32
1 min leestijd
Google Maps verbetert aanduiding snelwegen in Nederland

Google Maps heeft de aanduiding van Nederlandse snelwegen verbeterd in de Android-app, waardoor aanduidingen voor snelwegen voortaan voorzien zijn van de juiste kleur.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt Android Planet, die de verandering  afgelopen weekend opmerkte. Het is onduidelijk of de verandering door een update van de Android-app is doorgevoerd, of dat Google via de servers van Google Maps de functie heeft geactiveerd. Op de redactie van Android Planet toont Google Maps 9.6.1, de laatste versie van de kaarten-app, de nieuwe kleuren bij de snelwegen.

Google Maps snelwegen-aanduiding verbeterd

Het is een belangrijke verandering  dat Google Maps snelwegen voortaan met de juiste kleur aangeeft, zoals hieronder is te zien. Nadat Google eerder de juiste rijrichting aan zijn navigatie-app toegevoegde, waardoor je gemakkelijker de juiste baan pakt, is nu ook de aanduiding van snelwegen op de schop genomen. Zo krijgt de A12 een rode kleur, waarbij de E-wegen een groene kleur krijgen.

googlemapssnelwegen2

De N-wegen hebben logischerwijs de gele kleur. Door het tonen van de juiste kleur wordt het gemakkelijker om de juiste afslag te nemen. Hiervoor werden alle wegen in het groen getoond, waardoor het lastiger was om de juiste afrit te bepalen.

Download Google Maps

Google Maps is gratis te downloaden in Google Play en staat meestal voorgeïnstalleerd op je smartphone of tablet.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu