Zo activeer je de nachtmodus in Google Play Books

Jarno Stinissen
16 december 2015, 13:55
2 min leestijd
Zo activeer je de nachtmodus in Google Play Books

Gebruik je graag Google Play Books en lees je regelmatig voor het slapen gaan nog een aantal bladzijden? Dan kun je de app nu updaten om gebruik te maken van de nieuwe nachtmodus.

Lees verder na de advertentie.

Minder blauw licht

De Google Play Books nachtmodus zorgt ervoor dat je ‘s avonds prettiger kunt lezen door het scherm een warmere kleur te geven naarmate het later wordt. Het werkt vergelijkbaar met apps als Twilight en f.lux, die ook automatisch de hoeveelheid blauw licht verminderen. Wanneer je hersenen dit blauwe licht waarnemen, denk je lichaam dat het overdag is. Gevolg is dat er minder van het slaaphormoon melatonine wordt aangemaakt, waardoor je mogelijk moeilijker in slaap komt. Vooral mensen die ‘s avonds nog flink in de weer zijn met hun smartphone kunnen hier last van hebben.

De nachtmodus wordt geactiveerd zodra je Google Play Books hebt bijgewerkt naar de laatste versie. Je kunt echter ook zelf de warmte en helderheid van het scherm bepalen. Open een boek of tijdschrift, tik even op het scherm en op het A-symbool rechtsboven. Je kunt vervolgens de achtergrondkleur wijzigen in wit, zwart of beige en met een schuifje de helderheid aanpassen. In hetzelfde menu zijn ook het lettertype, de lettergrootte en uitlijning in te stellen.

Wil je dat niet alleen Google Play Books, maar ook de rest van de Android-interface wordt aanpast, dan kun je Twilight proberen. Deze app heeft veel functies om je scherm (automatisch) van een warme gloed te voorzien, wat vooral ‘s avonds erg prettig is.

Google Play Books  nachtmodus

Via onderstaande link kun je de laatste versie van Google Play Books downloaden. Is de update nog niet beschikbaar voor jouw toestel, ga dan naar deze pagina om de app handmatig te downloaden. Naast een nachtmodus introduceert de update notificaties voor als auteurs die  in jouw bibliotheek staan een nieuw boek hebben  uitgebracht. Je kunt de notificaties desgewenst in- of uitschakelen, maar niet per auteur instellen.

Download Google Play Books in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu