Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Hulu in Nederland kijken: een uitgebreide handleiding

Michel van 't Klaphek
8 november 2019, 19:21
4 min leestijd
Hulu in Nederland kijken: een uitgebreide handleiding

Hulu staat boordevol toffe films en series, maar jammer genoeg is de streamingdienst niet in Nederland verkrijgbaar. Via een omweg kun je echter alsnog naar de Netflix-concurrent kijken, maar dit heeft wat voeten in de aarde. Daarom laten we in dit artikel zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Hulu in Nederland kijken: lastig, maar niet onmogelijk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Hulu kijken in Nederland is behoorlijk lastig. Vroeger kon je gewoon doen alsof je een Amerikaan was en zonder problemen alle films en series kijken. Sinds kort is Hulu echter overgestapt op een abonnementsmodel. Dit betekent dat je maandelijks moet betalen voor de Netflix-concurrent, en hier heb je een Amerikaanse creditcard voor nodig.

Deze wordt in de regel alleen verstrekt aan mensen die ook daadwerkelijk in de Verenigde Staten wonen of verblijven. Alleen het invullen van een (fictief) Amerikaans adres volstaat niet meer. Ook kun je niet via een Nederlandse PayPal-rekening betalen. Er zijn manieren om deze betaalblokkade te omzeilen, bijvoorbeeld door een creditcard af te sluiten bij een (Amerikaanse) mobiele bank, maar het punt is dat Hulu kijken in Nederland nog knap lastig is.

hulu in nederland kijken 5

Heb je al een Hulu-account?

Als je al een betaald Hulu-account hebt, ontspring je de dans. Je hebt dan alleen nog een VPN nodig, want zodra je inlogt kom je erachter dat er vrijwel geen films en series beschikbaar zijn via de Nederlandse site of app. Een VPN leidt je internetverkeer om via een externe, veilige server. Hierbij kun je zelf kiezen in welk land deze server staat.

Om Hulu in Nederland te verkrijgen, kies je uiteraard voor een Amerikaanse locatie. De streamingdienst denkt zo dat je aan de andere kant van de oceaan zit. Een goede VPN-verbinding kost geld, maar zorgt er wel voor dat je locatierestricties kunt omzeilen, waardoor je bijvoorbeeld ook de Amerikaanse versie van Netflix beschikbaar is.

Bovendien surf je met een VPN anoniemer over het internet, wat goed is voor je privacy. Onderstaande aanbieders bevelen wij aan. Kijk voor meer informatie over de partijen in ons artikel over VPN-aanbieders voor Android. Tik op de link om een abonnement af te sluiten:

hulu in nederland vpn

Zo kijk je Hulu in Nederland

Tijdens het aanschaffen van een VPN-verbinding krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze heb je nodig om bij de dienst naar jouw keuze in te loggen. De meeste VPN-aanbieders hebben daarnaast een eigen Android-app, zodat je op je smartphone internetverkeer via Amerika kan omleiden. Om Hulu in Nederland te kijken, volg je onderstaande stappen:

  1. Zorg dat je ingelogd bent bij de door jou gekozen VPN-dienst en installeer eventueel de Android-app;
  2. Maak een verbinding met een VPN-server in de Verenigde Staten;
  3. Ga naar de officiële website van Hulu en log in je met je gebruikersgegevens;
  4. Hulu denkt dankzij de VPN-verbinding dat je een Amerikaan bent waardoor je moeiteloos alle films en series kunt kijken.

Hulu heeft ook een Android-app. Om op je smartphone naar films en series te kijken, moet je eerst de app van jouw VPN-aanbieder downloaden. Log vervolgens in met je gebruikersgegevens en verbind met een server in de Verenigde Staten. Download vervolgens de Hulu-app voor Android en meld je wederom aan met je gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens kun je al het moois dat Hulu te bieden heeft zonder problemen bekijken.

→ Download Hulu in de Play Store (gratis, maar een abonnement nodig om te kijken)

hulu in nederland kijken android-app

Wanneer komt Hulu naar Nederland?

Dat is nog onduidelijk. Eind 2018 maakte Disney, dat een meerderheidsbelang in Hulu heeft, bekend dat het van plan is om Hulu naar meer landen te brengen. Of Nederland hierbij zit, is nog onduidelijk. Disney Plus is hier echter ook al beschikbaar, dus het zou zomaar kunnen dat Hulu nooit in Nederland uitkomt.

Disney Plus-tips: zo haal je alles uit de app (+ video!)

Wellicht vraag je je af waarom Hulu niet in Nederland verkrijgbaar is. Alhoewel we het definitieve antwoord hierop niet weten, heeft het waarschijnlijk te maken met rechten. Bedrijven als Hulu (en Netflix) sluiten contracten met filmdistributeurs, waarin wordt afgesproken in welke landen bepaalde films en series mogen worden uitgezonden. Technisch gezien houd jij je dus niet helemaal aan de regels door Hulu in Nederland te kijken.

Geen Hulu-account?

Wanneer je geen Hulu-account hebt, is het lastig er eentje aan te maken, zonder in Amerika te verblijven. Gelukkig zijn er nog een hele hoop andere streamingdiensten beschikbaar die ook de moeite waard zijn, waarvan Netflix de meest bekende is. Is deze streamingdienst te mainstream voor je? Check dan onze lijst van Netflix-alternatieven voor een uitgebreide vergelijking.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu