Pas op: Popcorn Time-app in Play Store is ‘niet officieel’

Thomas Haenen
21 november 2016, 11:59
2 min leestijd
Pas op: Popcorn Time-app in Play Store is ‘niet officieel’

Popcorn Time is plotseling weer in de Play Store te vinden. Hoewel het niet om een officiële versie van de app gaat, lijkt hij grotendeels goed te functioneren.

Lees verder na de advertentie.

Play Store Popcorn Time

Met Popcorn Time kun je de nieuwste films en tv-series streamen naar je smartphone of tablet. De media wordt via de gratis uit illegale bron naar je toestel gedownload. Lange tijd was de app niet in de Play Store terug te vinden, maar sinds enkele weken lijkt deze beschikbaar te zijn. Popcorn Time voor Android zou al meer dan 100.000 installaties hebben.

Het blijkt echter om een onofficiële versie van de applicatie te gaan. De ontwikkelaars van Popcorn Time hebben via Twitter laten weten dat het om een nep-app gaat. In de praktijk zul je daar weinig van merken, omdat de app wel gewoon lijkt te werken. Het aanbod van recente films en series is compleet. Selecties die je maakt beginnen na enkele seconden direct af te spelen.

play store popcorn time

Het is aan te raden om voorzichtig te zijn met de app, omdat niet precies duidelijk wie deze variant uitgebracht heeft. Hoewel deze versie niet om opvallende permissies vraagt, is het oppassen met toekomstige updates die mogelijk nieuwe machtigingen introduceren. De officiële ontwikkelaars van Popcorn Time waarschuwen dat illegale versies mogelijk over malware of andere twijfelachtige zaken beschikken.

Let wel: het streamen van films en series via Popcorn Time is nog altijd illegaal. Stichting Brein heeft in het verleden aangegeven dat boetes voor individuele Popcorn Time-gebruikers tot de mogelijkheden behoort. Bij het opstarten van de app wordt je al geadviseerd om een vpn te installeren. Deze zorgt voor een versleutelde verbinding waardoor je niet zomaar te traceren bent. In de app wordt er gevraagd of je een vpn-account aan wil maken, maar dit lijkt reclame te zijn. Lees ook ons overzicht van de beste vpn-apps voor Android.

Popcorn Time voor Android downloaden

Mocht je na bovenstaande waarschuwingen toch nog de app willen proberen, dan kun je Popcorn Time downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer. Desgewenst kun je ook de officiële app downloaden als apk, via de site van de ontwikkelaars. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van apk-bestanden.

Download Popcorn Time in Google Play (gratis)

Bedankt voor de tip, Michael!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu