De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Twitter voor Android 5.0 beschikbaar voor bètatesters

Gijs Ettes
13 september 2013, 8:11
1 min leestijd
Twitter voor Android 5.0 beschikbaar voor bètatesters
twitter

Twitter-gebruikers die zich voor de Twitter voor Android-bèta hebben ingeschreven kunnen sinds donderdagnacht gebruikmaken van een compleet vernieuwd Twitter. Twitter 5.0 ziet er namelijk totaal anders uit dan je gewend bent en heeft verschillende nieuwe functies.

Lees verder na de advertentie.

Twitter voegde zich onlangs toe aan het rijtje van Android-apps toe die een publieke bètaversie onderhouden in Google Play.  Het gaat hier echter niet om hetzelfde principe als de Chrome Beta in Google Play: zodra je je inschrijft voor de Twitter Bèta  voor Android vervangt dit je huidige app op je toestel. Let hier wel even op. Je kunt je opgeven via deze  groep op Google. Daar kun je je vervolgens ook in- of uitschrijven voor de bètaversie van de Twitter-app.

Gebruikers van deze bèta van Twitter voor Android krijgen nu dus alvast een update naar Twitter 5.0. Deze update verandert het uiterlijk van de Twitter-app aanzienlijk. Hij voelt om te beginnen meer Holo aan, maakt geen gebruik meer van icoontjes als tabs en heeft net als veel andere apps een menu gekregen dat je vanuit de linkerzijde van het scherm kunt trekken. In dat menu kun je onder andere de volgorde van je tabs kiezen.

De Twitter-update is door al deze veranderingen zeker een verbetering te noemen ten opzichte van de huidige Twitter voor Android-app. Nogmaals: je moet je eerst inschrijven via deze  groep op Google  voordat je toegang krijgt tot de Twitter-bèta in Google Play.

Download:  Twitter (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu