Google Nest Audio

8
Reviewscore

Google Nest Audio

1/6

Pluspunten

  • Goede geluidskwaliteit voor lage prijs
  • Design ziet er strak uit
  • Goedkoper dan zijn voorganger

Minpunten

  • Is geen vervanger voor je stereoset

Prijzen vergelijken

Nieuw v.a.

€ 81,95

Vergelijk

Google Nest Audio is de opvolger van de Google Home. De slimme speaker heeft een ander design, voller en beter geluid dan zijn voorganger én is flink goedkoper. Van alle nieuwe functies, adviesprijzen tot aan verkrijgbaarheid: op deze pagina lees je alles over de Nest Audio van Google.

Belangrijkste kenmerken Google Nest Audio:

  • Opvolger van Google Home
  • Slimme speaker heeft rijker en voller geluid
  • Kan overweg met andere smart home-apparaten
  • Verkrijgbaar in twee kleuren: grijs en wit
  • Adviesprijs van 99,99 euro
Google Nest Audio review: slimme speaker klinkt beter (en harder)

Conclusie Google Nest Audio review

De Google Nest Audio is een hele fijne slimme speaker. De geluidskwaliteit is flink verbeterd, het design is gelijkgetrokken met andere Nest-producten én hij is goedkoper dan zijn voorganger.

Is je Google Home aan vervanging toe of vind je de geluidskwaliteit van de Nest Mini te matig? Dan is de Nest Audio de meest logische keuze. Hij is echter geen concurrent voor hoogwaardige speakers van bijvoorbeeld Sonos of Teufel. Gezien de meer dan redelijke adviesprijs kun je dat echter ook niet van de Nest Audio verwachten.

 Lees verder in de uitgebreide Google Nest Audio review

Voller (en harder) geluid

De Nest Audio is de opvolger van de Google Home, een speaker uit 2016. De Home-merknaam is inmiddels verleden tijd, maar de strijd om de huiskamer is nog lang niet gestreden. Met de Nest Audio zet Google, hoe kan het ook anders, vooral in op audiokwaliteit.

Niet alleen kan de opvolger van de Google Home veel harder geluid produceren (zo’n 75 procent), ook de bass is zo’n 50 procent krachtiger geworden. Google omschrijft de Nest Audio daarom als “speaker voor iedere gelegenheid” omdat ‘ie overweg kan met meerdere muziekstijlen, waaronder rock, pop en bijvoorbeeld hiphop.

De Nest Audio werkt bovendien samen met andere slimme speakers van Google. Heb je momenteel al een Nest Mini of Chromecast in huis? In de Home-app kun je zogeheten audiogroepen aanmaken om geluid vanuit meerdere speakers tegelijkertijd af te laten spelen.

Nieuw design en Google Assistent

Verder heeft de Nest Audio een nieuw design gekregen. De slimme speaker is een stukje hoger en breder dan de Google Home en heeft een vierkant ontwerp met afgeronde randen.

Het grootste gedeelte van de behuizing is gemaakt van gerecycled materiaal en achterop zit een schakelaar om de microfoons (3 in totaal) uit te schakelen. Zodra je deze switch aanzet beginnen de vier lampjes op de voorkant van de speaker te branden.

google nest audio review

Deze microfoons zijn aanwezig omdat de Nest Audio overweg kan met de Google Assistent, het spraakhulpje van het bedrijf. De ‘digitale butler’ kun je onder meer vragen naar het weer van vandaag, een Spotify-liedje laten opzetten en controleren wat er op de planning staat.

Maar, de Google Assistent kan meer dan dat. De Nest Audio is namelijk ook een hulpje voor het aansturen van je smart home. Middels stemcommando’s kun je bijvoorbeeld je Philips Hue-lampen bedienen, de Nest-thermostaat op de ideale temperatuur zetten en je slimme gordijnen open- of dichtdoen.

Kopen en verkrijgbaarheid

Wil je de Google Nest Audio kopen? De slimme speaker is in twee kleuren verkrijgbaar: grijs en wit. De adviesprijs bij uitkomst bedraagt 99,99 euro. Dat is 50 euro goedkoper dan de Google Home destijds kostte. De Nest Audio is verkrijgbaar bij alle bekende verkooppunten.

Google Nest Audio

Google Nest Audio prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw v.a.

€ 81,95

Vergelijk

Lees verder na de advertentie.

Haal alles uit je Google Nest Audio

De beste tips van de Android Planet-redactie. Bekijk alle Google Nest Audio tips.

Nest Audio resetten: zo begint je Google-speaker weer met een schone lei
Michel van 't Klaphek

Nest Audio resetten: zo begint je Google-speaker weer met een schone lei

Michel van 't Klaphek — 26 oktober 2020
Zo koppel je Nest Audio-speakers aan elkaar voor stereogeluid
Michel van 't Klaphek

Zo koppel je Nest Audio-speakers aan elkaar voor stereogeluid

Michel van 't Klaphek — 23 oktober 2020
Alternatieven voor de Nest Audio: dit zijn de beste opties
Michel van 't Klaphek

Alternatieven voor de Nest Audio: dit zijn de beste opties

Michel van 't Klaphek — 21 oktober 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox? Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief.

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's