De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

LG G5 SE

LG G5 SE: vlaggenschip voor een lagere prijs

De LG G5 SE is een goedkoper alternatief op de LG G5. Het toestel beschikt over hetzelfde metalen, modulair design, maar dan met hardware die net iets minder krachtig is. Zo heb je wel de functies van een echt vlaggenschip, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs moet betalen.

LG heeft de smartphone voorzien van een groot 5,3 inch-scherm met een haarscherpe resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het modulaire design zorgt ervoor dat je met één druk op de knop de accu uit het toestel haalt. Zo stop je er niet alleen snel een opgeladen accu in, maar bijvoorbeeld ook een module die je camera of het geluid verder verbetert. Zo is de G5 SE de ideale smartphone voor elke situatie.

De LG G5 SE in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De LG G5 SE is nog altijd een echt vlaggenschip op het gebied van design en functionaliteit. De hardware is ietsje minder krachtig: de Snapdragon 652 die LG gebruikt zien we doorgaans eerder in middenklassers. In het dagelijks gebruik merk je daar echter niets van, want deze LG is nog altijd meer dan vlot genoeg om al je favoriete apps soepel te laten lopen. Daarmee blijft de G5 SE een aantrekkelijk alternatief op bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7. Hieronder hebben we de belangrijkste specs van de LG G5 SE op een rijtje gezet.

  • Groot en scherp 5,3 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels
  • Vernieuwde camera met een dubbele lens en laser autofocus
  • Voorzien van de krachtige octacore-chip met 3GB werkgeheugen
  • Draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow)
  • Met modulaire behuizing om nieuwe functies toe te voegen

Meer over de LG G5 SE

Oorspronkelijk was de LG G5 SE een variant op LG’s vlaggenschip die speciaal voor opkomende markten bedoeld. Zo hoopte het bedrijf andere markten te veroveren met zijn modulaire smartphone. Helaas bleek de LG G5 geen groot verkoopsucces te zijn: consumenten lieten het toestel links liggen door de relatief hoge prijs. Daarom verschijnt de G5 SE nu ook in Nederland. LG hoopt op een tweede kans voor de aanpasbare behuizing. Door dezelfde unieke features voor een lagere prijs aan te bieden denkt het bedrijf meer succes te kunnen behalen.

Modulair design

De G5 SE beschikt over een 16 megapixel-camera aan de achterkant en 8 megapixel-frontcamera. De camera aan de achterzijde heeft twee lenzen en is voorzien van laser autofocus. Een cameralens heeft een kijkhoek van 75 graden, terwijl dit bij de andere 135 graden is. Daarnaast is de LG G5 voorzien van een usb-c-poort een Quick Charge 3.0 om het toestel snel op te laden.

lg g5 modulair

Net als de LG G5 beschikt de G5 SE over een modulair design. Met de sleuf aan de onderkant, de zogeheten Magic Slot, kunnen gebruikers de G5 behuizing los maken. Hierdoor is het mogelijk om de 2800 mAh-accu te vervangen en verschillende hardwaremodules te plaatsen. Een voorbeeld van zo’n module is de Cam Plus, waarmee fysieke cameraknoppen aan de smartphone worden toegevoegd. De Cam Plus moet ook meer grip op het toestel geven. Een andere module is de LG Hi-Fi Plus. Deze module is in samenwerking met Bang & Olufsen ontwikkeld en zorgt ervoor dat de G5 beter geluid krijgt. Dit komt door de toevoeging van een DAC (digital-to-analog-converter). Let wel: deze modules moet je er los bijkopen.

LG G5

Lees het laatste nieuws over LG

LG G5 SE deals

LG G5 SE

32 GB

€ 447,75

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG G5 SE

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu