De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Allo kon zoekopdrachten per ongeluk met vrienden delen

Erwin Vogelaar
14 maart 2017, 19:13
2 min leestijd
Google Allo kon zoekopdrachten per ongeluk met vrienden delen

Je Google Allo zoekopdrachten bleven niet altijd privé. Door het gebruik van Google Assistant konden je vrienden een onbedoelde blik in je geschiedenis krijgen. Google heeft dit probleem vlot verholpen.

Lees verder na de advertentie.

Google Allo zoekopdrachten

De belangrijkste functie van Google’s berichten-app Allo, is de mogelijkheid om Google Assistant te gebruiken. Hoewel de slimme assistent nu ook los naar alle moderne Android-toestellen komt, was de kunstmatige intelligentie al bereikbaar via Allo. In de app kun je de assistant allerlei vragen stellen. Denk hierbij aan het vinden van een restaurant in de buurt of het bestellen van bioscoopkaartjes. Website Recode kwam erachter dat deze persoonlijke zoekopdrachten later onbedoeld met je vrienden gedeeld konden worden.

allo zoekopdrachten

Dit is mogelijk, omdat Google Assistant te gebruiken is in gesprekken met iemand anders. Zo kun je samen bijvoorbeeld opzoek naar een plek om te eten. Wat Google Assistant daarnaast bijzonder maakt, is dat het een gesprek kan voeren. De assistent onthoudt het onderwerp waarover gesproken wordt, zonder dat je dit bij elke vraag hoeft te herhalen. Dit zorgt ervoor dat de assistent per ongeluk antwoord kan geven vanuit een eerder gestelde vraag in een gesprek met iemand anders, en dus zo laat zien waar je eerder op gezocht hebt. Dat is niet de bedoeling.

In het geval van Recode vroeg de assistent hoe zichzelf te identificeren. Na het geven van een antwoord, werd er plots een uitslag van een vorige zoekopdracht in het gesprek gepubliceerd. In dit geval ging het om een pagina van Pottermore, de Harry Potter-website. Dit is geen groot probleem, maar er had er op deze manier ook ook gevoelige informatie gedeeld kunnen worden. Recode bracht dit nieuws gisteren en inmiddels stelt Google het probleem gerepareerd te hebben. Google zag blijkbaar de ernst van de zaak hier ook van in.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu