De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Eindelijk: Android 8.1 lost ‘hamburgerprobleem’ op met nieuwe emoji

Thomas Haenen
29 november 2017, 9:28
1 min leestijd
Eindelijk: Android 8.1 lost ‘hamburgerprobleem’ op met nieuwe emoji

Android-gebruikers kunnen weer met een gerust hard verdergaan, want Google heeft eindelijk één van de grootste klachten van het besturingssysteem. Nee, niet de trage updates of beperkte beveiliging: de emoji.

Lees verder na de advertentie.

Android 8.1 emoji aangepast

Met Android 8.0 introduceerde Google in augustus een compleet nieuwe look voor al zijn emoji. Meer dan duizend icoontjes werden aangepakt, en de aanpassingen werden over het algemeen gezien als verbeteringen. De emoji’s zagen er duidelijker en expressiever uit. Althans, de meeste dan: bij enkele ging het goed fout. Na flinke ophef op het internet heeft Google het probleem opgelost in Android 8.1 Developer Preview 2.

Het ging om verschillende voedselemoji: de burger, bierglazen en kaas. Hoewel ze op het eerste gezicht normaal ogen, merkten sommige gebruikers op dat sommige aspecten van het ontwerp wel heel apart waren. Zo zat de kaas bij de hamburger-emoji onderop, en had het bierglas schuim terwijl het bier al half op was. Sundar Pichai, topman van Google, reageerde op Twitter destijds direct op de kritiek. “We laten alles vallen waar we nu mee bezig zijn en gaan dit zo snel mogelijk oplossen,” zo liet Pichai weten.

Die oplossing liet uiteindelijk ongeveer een maand op zich wachten, maar is nu voorhanden. Zo zit de kaas nu halverwege, en is het bierglas weer gevuld. Google heeft de verschillende emoji aangepast als onderdeel van Android 8.1 Developer Preview 2, nu beschikbaar voor Nexus- en Pixel-toestellen. Een definitieve versie van de update volgt binnenkort. De update biedt daarnaast nog verbeteringen voor bluetooth, ondersteuning voor machine learning en meer.

→ Ontdek de nieuwe feature van Android 8.1

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Emojipedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu