De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google rolt beveiligingsupdate van april uit voor Pixel-smartphones

Michel van 't Klaphek
1 april 2019, 20:09
2 min leestijd
Google rolt beveiligingsupdate van april uit voor Pixel-smartphones

Nieuwe maand, nieuwe Android-beveiligingsupdate. Zoals altijd ontvangen Googles eigen Pixel-smartphones de patch als eerste. Ook wordt onder meer de bluetooth-verbinding verbeterd en een schermprobleem aangepakt.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate april 2019 nu beschikbaar

In totaal worden er 89 beveiligingslekken gedicht, wat een relatief hoog aantal is. In de veiligheidsupdate van maart werden bijvoorbeeld ‘maar’45 gevoelige onderdelen bijgewerkt. Het gaat vooral om kwetsbaarheden waardoor hackers in theorie op je telefoon konden meekijken. Zoals gebruikelijk zijn er geen slachtoffers bekend.

google pixel 3 xl review

Daarnaast heeft Google vier specifieke verbeteringen voor de Pixel-telefoons uitgebracht. Zo herkent de Google Assistent je stem sneller en is de bluetooth-verbinding stabieler. Ook is het flitsprobleem, waarbij de schermen van sommige Pixel 3-toestellen ineens oplichtten na het ontgrendelen, opgelost.

Aangezien het hier om een beveiligingsupdate gaat is het verstandig om zo snel mogelijk bij te werken. Je krijgt vanzelf een melding met daarin het verzoek om bij te werken. Ook kun je handmatig controleren door in het instellingenmenu bij ‘Software-update’ te kijken.

Lees ook: Uitleg: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Geen Google-telefoon?

Heb je geen Google Pixel? Dan moet je even geduld hebben. Zodra de beveiligingsupdate door Google is vrijgegeven kunnen andere fabrikanten ermee aan de slag, maar de snelheid waarmee ze dit doen verschilt. Een positieve uitschieter is Nokia, die de update binnen enkele dagen tot weken voor alle populaire smartphones uitrolt. Ook Samsung en Sony werken hun bekende toestellen vaak snel bij. Sterker nog, de Koreanen hebben ervoor gekozen om de Galaxy S10 maandelijks te updaten.

Andere fabrikanten hebben wat meer tijd nodig. Zij kiezen er bijvoorbeeld voor om meerdere maandelijkse updates te bundelen in een pakket, en deze per kwartaal uit te rollen. Onder andere Motorola pakt het op deze manier aan. Op Android Planet plaatsen we regelmatig een overzicht van toestellen die de beveiligingsupdate hebben ontvangen. Hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu