De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google geeft Android-beveiligingsupdate november 2018 vrij

Michel van 't Klaphek
5 november 2018, 20:27
2 min leestijd
Google geeft Android-beveiligingsupdate november 2018 vrij

De Android-beveiligingsupdate van november lost enkele tientallen problemen op, die het systeem veiliger maken. Uiteraard zijn Nexus- en Pixel-toestellen als eerste aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

Android-beveiligingsupdate november 2018 beschikbaar

De eerste beveiligingsupdate voor de nieuwe Pixel 3 en Pixel 3 XL lost in totaal 36 kwetsbaarheden in het Android-systeem op. De meest ernstige fout werd ontdekt in het media-framework. Hierdoor was het in theorie mogelijk om in te breken op een ander toestel door bepaalde bestanden naar de gebruiker te verzenden.

Zoals gebruikelijk meldt Google dat er geen gevallen bekend zijn van getroffen gebruikers. Wel is het natuurlijk verstandig om de update zo snel mogelijk te installeren. Zo weet je zeker dat je niet extra kwetsbaar bent.

google pixel foto's

De update wordt over-the-air (OTA) uitgerold, wat betekent dat je automatisch een notificatie krijgt om te updaten.  Handmatig controleren doe je door in het instellingenmenu bij ‘Software-update’ te kijken of de patch al klaarstaat.

Uiteraard zijn Googles eigen toestellen als de Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 en Pixel 3 XL eerst aan de beurt. Ook heeft Google wat specifieke problemen van deze telefoons opgelost. Onder meer de beeld-in-beeld-modus en notificatieweergave zijn onder handen genomen.

Geen Google-smartphone?

Heb je geen Pixel of Nexus van Google? Dan moet je waarschijnlijk nog even geduld hebben. Hoe lang je moet wachten, hangt af van welke telefoon je hebt. Merken als Nokia, Samsung en Sony zijn doorgaans binnen een paar dagen tot weken klaar om updates uit te rollen, maar andere fabrikanten laten langer op zich wachten.

Zij kiezen er bijvoorbeeld voor om meerdere maandelijkse updates te bundelen en die eens per kwartaal uit te brengen. Dit is met name het geval voor smartphones in het budget- en middensegment.

Android Planet plaatst regelmatig een overzicht met smartphones die een beveiligingsupdate kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de gratis Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu