Android nieuws #19: Google I/O 2018 en alles over Android P

Wouter Nijsen
12 mei 2018, 14:29
3 min leestijd
Android nieuws #19: Google I/O 2018 en alles over Android P

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van al het beste nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen het nieuws niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Dit presenteerde Google tijdens I/O 2018

google i/o video samenvatting

Google I/O 2018 liet wederom zien hoeveel verschillende soorten projecten het bedrijf naast elkaar heeft lopen. In een keynote van bijna twee uur ging de zoekgigant in rap tempo langs allerlei diensten, waar veel verschillende features voor werden aankondigingen. Deze zijn veelbelovend en kunnen we de komende maanden verwachten. Denk aan Android P, de verbeteringen van de Google Assistant, augmented reality-navigatie in Google Maps en nog veel meer. In onze round-up zetten we alle onthullingen voor je op een rijtje.

→ Lees verder in onze round-up van Google I/O 2018

Google toont Android P: alles wat je moet weten

android p beta

De focus van Android P ligt vooral op functionaliteit, maar de update voert ook enkele visuele veranderingen, door zodat bijvoorbeeld de instellingen-app overzichtelijker en kleurrijker oogt. Ook nieuw is de ondersteuning voor de notch, de inkeping in het scherm die we bij steeds meer Android-telefoons zien. Google gaat meer rekening houden met de uitsnede en Android hier beter op aanpassen. Ook nieuw is de bediening met gebaren, wat Android een hele nieuwe interface geeft.

→ Lees verder op de Android P-versiepagina

Officieel: Google Home komt later dit jaar naar Nederland

Google Home-release Nederland

Rachid Finge, de Nederlandse woordvoerder van Google, deelde de aankondiging op Twitter. Hierin bevestigt hij dat de Google Home-speaker dit jaar nog in Nederlandse winkels te vinden zal zijn. Een logische stap, want eerder werd al bekend dat Google zijn slimme Assistant Nederlands laat spreken. Vooralsnog is er geen concrete datum van de release bekend, alleen dat deze voor 2019 plaatsvindt. Ook is het nog onduidelijk welke modellen van de Google Home naar Nederland komen.

→ Lees verder over de Nederlandse release van de Google Home

Fabrikanten voortaan verplicht regelmatig beveiligingsupdates uit te brengen

Android-beveiligingsupdates overzicht

David Kleidermacher, Googles topman de Android-beveiliging, laat tijdens I/O 2018 weten dat regelmatige beveiligingsupdates onderdeel worden van de overeenkomsten die met fabrikanten worden gesloten. Die verplichting was er tot op heden niet, waardoor veel gebruikers niet over de meest recente beveiligingspatch beschikken, en fabrikanten niet consistent zijn met hun updatebeleid. Helaas laat Kleidermacher niet weten hoe vaak fabrikanten precies beveiligingsupdates moeten uitbrengen. Wel is het zo dat de meeste toptoestellen al regelmatig patches ontvangen. Samsung, Sony en Nokia doen dit bijvoorbeeld goed.

→ Lees verder over de verplichting voor beveiligingsupdates

‘Google bezig met eigen smartwatch, nieuwe Pixel-telefoons en Pixel Buds’

Nieuwe Wear OS-smartwatches

Net nadat de rook van Google I/O is opgetrokken, beginnen de geruchten over het Google-evenement in oktober alweer. Steevast presenteert de zoekmachinegigant hier haar nieuwste producten. Dat zal dit keer niet anders zijn, zo claimt Blass. Het meest opvallende nieuws is dat Google volgens hem dit jaar met een eigen Pixel-smartwatch komt, die natuurlijk op Wear OS draait. Momenteel maken enkel andere fabrikanten slimme horloges voor het Google-platform.

→ Lees verder over de Google-smartwatch en nieuwe Pixel Buds

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu