De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #37: Disney Plus in Nederland en Android 10 voor Huawei-telefoons

Michel van 't Klaphek
14 september 2019, 16:58
4 min leestijd
Android nieuws #37: Disney Plus in Nederland en Android 10 voor Huawei-telefoons

Android Planet houdt je zeven dagen per week op de hoogte van het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je niet alles hebt kunnen volgen. Daarom vatten we iedere zaterdag het belangrijkste Android-nieuws samen in ons weekoverzicht.

Lees verder na de advertentie.

Disney Plus nu beschikbaar in Nederland: gratis proberen tot 12 novemberdisney plus

Streamingdienst Disney Plus is vanaf deze week in Nederland beschikbaar. Installeer de app en krijg gratis toegang tot het volledige aanbod tot 12 november. Als eerste land ter wereld krijgt Nederland exclusief toegang tot Disney Plus. Dat is opvallend, want dat maakt van Nederland het eerste land ter wereld waar de dienst beschikbaar komt. Vanochtend werd de Netflix-concurrent van Disney gelanceerd en kun je een account aanmaken. Om te kijken of het iets voor jou is, geeft Disney je een gratis proefperiode tot en met 12 november.

→ Lees verder over de lancering van Disney Plus in Nederland

Deze Huawei-smartphones krijgen de Android 10-update als eerste huawei p30 pro

Huawei heeft tijdens een presentatie op IFA 2019 laten weten wanneer verschillende smartphones worden bijgewerkt naar EMUI 10, dat is gebaseerd op het nieuwe Android 10. Het bedrijf gaat meer dan 30 toestellen updaten naar de nieuwste versie. De P30 en P30 Pro zijn als eerste aan de beurt en ontvangen in november een update naar Android 10. Voor deze telefoons is op dit moment al een bèta van EMUI 10 beschikbaar. In december volgen ander high-end smartphones van het Chinese bedrijf, zoals de Mate 20 Pro en Mate 20. De Huawei P30 Lite, P20-reeks en Mate 10-serie worden pas in maart 2020 van een update voorzien. Andere modellen kunnen de upgrade pas vanaf het tweede kwartaal van vorig jaar verwachten.

→ Lees verder over de EMUI 10-update van Huawei

OnePlus stopt met het agressief sluiten van apps op de achtergrond oneplus 7 review

OnePlus sluit apps niet langer af op de achtergrond om de accuduur van smartphones te verlengen. Het bedrijf kondigt de wijziging aan na klachten van gebruikers en app-ontwikkelaars. Apps werkten minder goed op de achtergrond, waardoor bijvoorbeeld notificaties niet altijd goed doorkwamen. In een blogpost op het OnePlus-forum schrijft een medewerker dat gebruikers zorgen hadden over OnePlus’ methode om apps op de achtergrond te sluiten. Die zorgen kwamen naar voren in een Open Ears-sessie in India, waar klanten in gesprek gingen met het team van OnePlus.

→ Lees verder over waarom OnePlus apps niet meer afsluit

Google Assistent krijgt donkere modus: zo gebruik je de feature

Google maakt de donkere modus van Android 10 voor steeds meer apps en diensten beschikbaar en nu zijn de Google Assistent en Google-app aan de beurt. De feature is verschenen bij een select groepje gebruikers en is waarschijnlijk de komende weken breed beschikbaar. Eerder deze week bracht Google een dark mode uit voor Gmail en de Play Store en nu duikt de feature op in de Google Assistent. Verschillende gebruikers laten op Reddit weten dat ze de donkere modus kunnen instellen, zo schrijft XDA Developers. De dark mode is onderdeel van de Google-app en beschikbaar voor telefoons met Android 10. Diverse gebruikers met een smartphone met Android Pie zeggen de donkere modus ook te kunnen gebruiken.

→ Lees verder de dark mode van de Google Assistent

‘Huawei Mate 30 (Pro) verschijnt zonder Google-apps, bedrijf werkt aan een oplossing’ huawei mate 30 pro

Het lijkt erop dat de Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro definitief niet met Google-diensten verschijnen en diensten als de Play Store, Gmail en Google Maps daarom ontbreken. Een topman van Huawei spreekt alvast voorzichtig over een mogelijke oplossing. De Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro verschijnen niet met de normale versie van Android, Google-apps en andere Google-diensten, zo laat topman Wang Chenglu weten aan Ausdroid. De Chinese fabrikant moet daarom op zoek naar een oplossing. Huawei-ceo Richard Yu heeft tijdens IFA 2019 aan een aantal journalisten verteld dat het bedrijf een mogelijke oplossing voorhanden heeft.

→ Lees verder over de Huawei Mate 30 Pro zonder Google-apps

Google Pixel 4 en 4 XL worden mogelijk op 15 oktober gepresenteerd Google Pixel 4 foto's

De presentatie van de Google Pixel 4 vindt mogelijk plaats op 15 oktober. Dat meldt een doorgaans betrouwbare bron op basis van een gelekte afbeelding. Via andere kanalen zijn bovendien opnieuw specificaties gelekt van de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Hij verspreidt al jaren vroegtijdig informatie over onaangekondigde smartphones en heeft het bijna altijd bij het juiste eind. Op de afbeelding (zie hiernaast) is een render van de Pixel 4 zichtbaar. De nadruk ligt echter op een niet nader gespecificeerde screenprotector voor de smartphone. Interessanter is de datum die op het scherm geplaatst is: 15 oktober.

→ Lees verder over de Google Pixel 4-presentatie

Video van de week: Alles over het updaten van Android-software

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu