De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Android nieuws #49: YouTube Kids, OnePlus 5G en nieuwe Nokia’s

Wouter Nijsen
8 december 2018, 18:28
3 min leestijd
Android nieuws #49: YouTube Kids, OnePlus 5G en nieuwe Nokia’s

Op Android Planet lees je zeven dagen per week al het beste Android-nieuws, maar het kan gebeuren dat je de afgelopen dagen alle ontwikkelingen niet hebt kunnen volgen. Daarom brengen we je elke zaterdag een weekoverzicht van het belangrijkste Android-nieuws.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Kids komt naar Nederland: 6 veelgestelde vragen beantwoord

Vrijwel alle ouders doen het wel eens: kinderen zoet houden met een smartphone of tablet terwijl je wat andere dingen regelt. Dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je kinderen geen rare dingen zien. En omdat er dagelijks duizenden nieuwe video’s op YouTube verschijnen, kan er wel eens iets twijfelachtigs tussen staan. Daarvoor is er YouTube Kids, dat volgend jaar ook naar Nederland komt. Het is een aangepaste, kindvriendelijke versie van de videodienst. Op YouTube Kids vind je vrijwel alleen video’s die veilig en geschikt zijn voor kinderen. Geen horrorfilms of expliciete content, maar kindermuziek en lieve animaties.

→ Lees verder in ons achtergrondartikel over YouTube Kids

OnePlus brengt eerste 5G-telefoon in 2019 uit: dit moet je weten

oneplus 6-scherm

Belofte maakt schuld en OnePlus gaat zijn woorden waar maken. Het Chinese bedrijf heeft een primeur te pakken en brengt in 2019 de eerste 5G-smartphone van Europa uit. Helaas slaat het toestel Nederland over, maar Britten kunnen er wel mee aan de slag. OnePlus werkt voor zijn eerste 5G-smartphone samen met de Britse provider EE en chipfabrikant Qualcomm. Laatstgenoemde presenteerde eerder al de Snapdragon 855. Deze processor ondersteunt 5G, maar alleen als fabrikanten dat willen. OnePlus is waarschijnlijk één van de eerste telefoonmakers die ervoor kiest deze internetsnelheid te ondersteunen.

→ Lees verder over de 5G-smartphone van OnePlus

Nokia 8.1 onthuld: spirituele opvolger Nokia 7 Plus met notch

Hoewel de naam anders doet vermoeden, presenteert HMD Global de Nokia 8.1 als een spirituele opvolger van de Nokia 7 Plus. Waar de eerste Nokia 8 nog een echt vlaggenschip was, heeft de 8.1 de kracht van een middenklasser. Het toestel heeft een dubbele camera, 6,2 inch-scherm en Snapdragon 710-chip. Een exacte releasedatum van de Nokia 8.1 in Nederland is nog onbekend maar het toestel is hier vanaf begin 2019 verkrijgbaar. De adviesprijs is 399 euro voor een Nokia 8.1 met 64GB opslagruimte en 4GB RAM.

→ Lees verder over de Nokia 8.1 en andere aangekondigde toestellen

Bekijk je persoonlijke Spotify-jaaroverzicht met 2018 Wrapped

spotify 2018 wrapped

Ieder jaar krijgen Spotify-gebruikers een uitgebreid jaaroverzicht voorgeschoteld. De muziekdienst maakt hiermee een samenvatting van allerlei interessante statistieken over je luistergedrag. Zo zie je hoeveel minuten je in totaal naar muziek geluisterd hebt dit jaar, welke artiesten het populairst waren en welke nummers in jouw persoonlijke top 5 staan. Het volledig jaaroverzicht kun je opvragen via deze speciale website van Spotify. Daar krijg je ook een handige samenvatting, die je met een druk op de knop kunt delen op social media of WhatsApp.

→ Lees verder over 2018 Wrapped van Spotify

‘Sony Xperia XZ4 krijgt koptelefooningang en langwerpig scherm’

sony xperia xz4 renders

Tegen de trend in krijgt de Sony Xperia XZ4 waarschijnlijk een koptelefooningang. Zo hoef je geen draadloze headset te gebruiken of koppelstukje aan te sluiten om muziek te luisteren. Daarnaast claimt een telecominsider dat de opvolger van de Xperia XZ3 een langwerpig scherm krijgt met een beeldverhouding van 21:9. Het display is 6,5 inch groot en heeft aan de boven- en onderkant een dunne rand. Opvallend genoeg lijkt Sony dus niet voor de notch te kiezen, in tegenstelling tot veel andere Android-fabrikanten van tegenwoordig. Ook is de Xperia XZ4 Compact is gelekt.

→ Lees verder over de gelekte Sony Xperia XZ4

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu