De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony Xperia XZ4 krijgt koptelefooningang en langwerpig scherm’

Michel van 't Klaphek
6 december 2018, 8:53
2 min leestijd
‘Sony Xperia XZ4 krijgt koptelefooningang en langwerpig scherm’

Tegen de trend in krijgt de Sony Xperia XZ4 waarschijnlijk een koptelefooningang. Zo hoef je geen draadloze headset te gebruiken of koppelstukje aan te sluiten om muziek te luisteren.

Lees verder na de advertentie.

‘Sony Xperia XZ4 krijgt koptelefooningang’

Dat zegt de doorgaans betrouwbare smartphonelekker Ice Universe. De Xperia XZ4, zoals het nieuwe vlaggenschip vermoedelijk gaat heten, gaat daarmee recht tegen de koers van afgelopen tijd in. Steeds meer Android-toestellen worden namelijk zonder koptelefooningang uitgebracht om zo ruimte te besparen. Zelfs Sony schrapte de aansluiting op de onlangs verschenen Xperia XZ3.

De claim van de smartphonelekker is daarnaast opvallend omdat de 3,5mm-ingang niet te zien was op de eerste Xperia XZ4-renders, die vorige week verschenen. Toch moeten we het gerucht serieus nemen, omdat de smartphonelekker een redelijk betrouwbare staat van dienst heeft.

Verder claimt de telecominsider dat de Xperia XZ4 een langwerpig scherm krijgt met een beeldverhouding van 21:9. Het display is 6,5 inch groot en heeft aan de boven- en onderkant een dunne rand. Opvallend genoeg lijkt Sony dus niet voor de notch te kiezen, in tegenstelling tot veel andere Android-fabrikanten van tegenwoordig.

Dit weten we al over de Sony Xperia XZ4

De Xperia XZ4 wordt aangedreven door de onlangs aangekondigde Snapdragon 855, 6GB RAM en 64 of 256GB opslag. De vingerafdrukscanner zou in de aan/uit-knop aan de zijkant zitten, zoals we van Sony gewend zijn. Aan de achterkant heb je de beschikking over een driedubbele camera, al is nog niet helemaal duidelijk welke functies de sensoren hebben.

Alle informatie over de Xperia XZ4 is gebaseerd op geruchten, dus het is verstandig om een slag om de arm te nemen. Het Sony-vlaggenschip wordt waarschijnlijk eind februari 2019 aangekondigd op Mobile World Congress in Barcelona.  De Xperia XZ4 lijkt daarmee redelijk snel na de XZ3 uit te komen. Dit toestel is pas sinds november 2018 verkrijgbaar.

→ Lees verder in onze Sony Xperia XZ3 review

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu