De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android-smartphones Blackberry door andere fabrikanten gemaakt’

Redactie
9 juli 2015, 10:31
1 min leestijd
‘Android-smartphones Blackberry door andere fabrikanten gemaakt’

Blackberry wil Android-smartphones op de markt brengen, maar schakelt wel andere fabrikanten in om die toestellen te fabriceren. Vervolgens worden ze onder de naam van Blackberry verkocht.

Lees verder na de advertentie.

Wie de hardwarepartners precies zijn, is vooralsnog onbekend. Er gaan al langer geruchten dat Blackberry afstapt van zijn eigen mobiele besturingssysteem en voor Android kiest om een groter marktaandeel te krijgen. Wel zou Blackberry verschillende eigen diensten met de Android-smartphones leveren, zoals beveiligingssoftware. Het Canadese bedrijf staat bekend om zijn sterke en krachtige beveiliging.

Blackberry Android-smartphones

De hardwarepartners zouden volgens Digitimes samen met Blackberry het design en de hardware kiezen, waarna het bedrijf enkel zijn naam en software beschikbaar stelt om smartphones te maken. Het is een logische ontwikkeling binnen Blackberry, dat zich de afgelopen tijd steeds meer richt op het ontwikkelen van diensten voor consumenten en bedrijven, in plaats van het produceren en verkopen van smartphones.

Blackberry Android-smartphones

Blackberry liet recentelijk weten interesse te hebben in een Android-toestel, mogelijk een Blackberry met slider en fysiek toetsenbord. Het fysieke toetsenbord is één van de kenmerkende eigenschappen van oudere en toentertijd zeer populaire Blackberry-toestellen, zoals de Blackberry Bold.

Laatste nieuws over Blackberry

Bron: Digitimes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu