De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe versie van Chromecast krijgt bluetoothfuncties

Erwin Vogelaar
5 mei 2018, 9:56
2 min leestijd
Nieuwe versie van Chromecast krijgt bluetoothfuncties

De Chromecast krijgt een bluetooth-update. Deze update komt niet naar bestaande versies van het apparaatje. Welke functies er worden toegevoegd is nog niet duidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast bluetooth-update: niet voor oude versies

De Chromecast krijgt een kleine update. Dat blijkt uit informatie van Amerikaanse keuringsinstantie FCC. De hardware blijft volledig hetzelfde, maar via software krijgt het apparaatje nieuwe bluetoothfuncties. De update is zo klein, dat de Chromecast gewoon zijn modelnummer behoudt.

Aangezien het om een software-update gaat, zou je verwachten dat Google deze ook naar bestaande Chromecasts uitrolt. Dat is echter niet het geval. Dat komt door de certificatie van de oude apparaatjes. Je bestaande Chromecast kan straks dus niet gebruikmaken van de nieuwe bluetoothfuncties. Wil je daar wel gebruik van maken, dan moet je dus een nieuwe Chromecast kopen zodra deze update in de winkels ligt.

chromecast bluetooth

Welke functies er worden toegevoegd is nog niet bekend. Mogelijkheden zijn onder andere een afstandsbediening, een controller voor het spelen van games en het aansluiten van een draadloze koptelefoon.

Android TV-stick

Naast deze update voor de Chromecast lijkt Google ook te werken aan een Android TV-stick. Dat bleek uit eerdere informatie van de FCC. Interessant is dat de foto’s van deze stick een afstandsbediening tonen met een Google Assistant-knop. Zo’n afstandsbediening kan eventueel ook bij de Chromecast met bluetooth worden gebruikt. Een Google Assistant-knop geeft je de mogelijkheid om entertainment te starten met je stem zonder gebruik van Google Home.

Het voordeel van Android TV boven Chromecast is dat er meer apps te downloaden zijn. Via deze apps zijn onder andere meer games te spelen en videodiensten zonder Chromecast-functie af te spelen, zoals Amazon Prime Video.

Hoe deze nieuwe Android TV-stick en de bluetooth-functies van de Chromecast worden gebruikt wordt waarschijnlijk volgende week bekend gemaakt tijdens Google I/O. Houdt Android Planet dus goed in de gaten. Dat kan ook via onze Android Planet-app en via de nieuwsbrief.

Wat te streamen?

Allemaal leuk en aardig zo’n Chromecast, maar wat moet je nou eigenlijk kijken of luisteren? We helpen je een handje door uit het nieuwe aanbod van films, series, podcasts en muziek elke week wat tips te geven. Dit zijn onze nieuwste Chromecast-tips:

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu