Chromecast-tips week 17: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Erwin Vogelaar
27 april 2018, 19:27
4 min leestijd
Chromecast-tips week 17: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 17 onder andere Westworld, Reply All en Als de dijken breken.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 17: Westworld, Reply All en Jacqueline

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten.

1. Kijken: Westworld seizoen 2 (HBO, Ziggo)

Westworld draait om een bijzonder pretpark in de toekomst. Een park dat uit een hele westernwereld bestaat, waarin de robotbewoners niet te onderscheiden zijn van mensen. Dat biedt rijke gasten de mogelijkheid om zonder gevolgen al hun fantasieën uit te leven, of dat nou seksueel of gewelddadig is. Lang ging dit goed, totdat de robots in opstand kwamen. Dat klinkt niet origineel, maar deze HBO-serie maakt er echt iets bijzonders van. Dat merk je ook in de casting. Onder andere Anthony Hopkins en Ed Harris spelen mee.

https://www.youtube.com/watch?v=sjVqDg32_8s

Het tweede seizoen is nu begonnen en volgt de schokkende laatste aflevering van het eerste seizoen op. De serie hint nu naar meerdere werelden en de trailers geven daar al enkele hints over weg. We verklappen verder maar niets, want dit is een serie die je gewoon moet kijken.

Dat kan in Nederland via Ziggo met een Movies & Series XL-abonnement. Vervolgens kun je Westworld kijken en naar je Chromecast sturen met de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

2. Luisteren: Reply All (podcast)

Reply All is een podcast over het internet. Twee hosts behandelen bijna elke week een onderwerp dat op een of andere manier met de online wereld te maken heeft. Soms behandelen ze lachend in de studio een nieuwe meme die hun baas niet snapt, maar er wordt ook vaak uitgebreid onderzoek gedaan met interessante zoektochten als gevolg.

chromecast-tips week 17

Je kunt gewoon de nieuwe afleveringen luisteren, maar het kan ook lonen om terug te kijken of oude afleveringen je aanspreken. De vorige aflevering “A Pirate in Search of a Judge” gaat bijvoorbeeld over iemand die van hun internetprovider te horen krijgt: stop met het illegaal downloaden van tv-series. In de nieuwste aflevering “No More Safe Harbor” worden sekswerkers geïnterviewd die een website gebruikten om veilig klanten te vinden, maar die website is nu gesloten.

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

3. Kijken: Jumanji: Welcome to the Jungle (Google Play)

Jumanji is terug, maar dan een stuk moderner. Zoals je misschien nog weet ging de originele film over een bordspel dat verbonden was met een jungle. Door te spelen kreeg de jungle invloed over de echte wereld, waardoor van alles veranderde.

In de nieuwe film komen vier scholieren via een videogame in de jungle terecht als typische gamepersonages. Hier beleven ze een avontuur en leren ze wat over zichzelf. Leuk is voornamelijk dat bekende acteurs, zoals Dwayne Johnson, hele andere personages spelen dan normaal.

Je vindt Jumanji: Welcome to the Jungle in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film is niet te huur, maar enkel te koop voor 13,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

4. Luisteren: Jacqueline Govaert – Acoustic Sessions

Zangeres Jacqueline Govaert heeft een klein en intiem nieuw album met akoestische versies van haar liedjes op Spotify staan. Met maar vijf nummers ben je er zo doorheen, maar ze luisteren zo lekker weg dat je ze gewoon nog eens kunt aanzetten. En nog een keer.

Download Spotify in Google Play (gratis)

5. Kijken: Als de dijken breken (Videoland)

In deze serie vindt een watersnoodramp plaats in het Nederland en België van nu. In de afleveringen worden verschillende personages gevolgd wiens relaties beïnvloed worden door deze gebeurtenis. Een van deze verhaallijnen gaat over de Nederlandse minister-president, die zijn tijd moet verdelen tussen het veilig houden van zijn familie en de gehele Nederlandse bevolking. De serie is gemaakt door de EO en is eerder uitgezonden op NPO. Nu staan alle afleveringen op Videoland.

Als de dijken breken kijk je via de app van Videoland. Die app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Videoland in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app.

Check onze Netflix-tips van de afgelopen maanden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu