De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Chromecast-tips week 43: het beste van NPO, Spotify en YouTube

Erwin Vogelaar
24 oktober 2018, 19:22
3 min leestijd
Chromecast-tips week 43: het beste van NPO, Spotify en YouTube

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 43 onder andere Ongesigneerd en Sicario 2.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 43: Ongesigneerd en Sicario 2

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken hieronder.

1. Luisteren: Ongesigneerd – Het paspoort (podcast)

De Nederlandse podcast Ongesigneerd gaat over design in het dagelijks leven, waar je waarschijnlijk het verhaal niet achter kent. Denk aan straatnaambordjes en de begraafplaats, maar ook de dierentuin en het winkelcentrum. De nieuwste aflevering van de podcast gaat over het paspoort. Met onder andere hoe dit identiteitsbewijs is ontstaan en hoe één van de ontwerpers werd geïnspireerd door Kuifje.

chromecast-tips week 43

De podcast vind je onder andere in onze favoriete podcast-app Pocket Casts via deze link. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Pocket Casts in Google Play (2,99 euro)

2. Kijken: 30 jaar Dutch Dance

Dertig jaar geleden begon de dance haar opkomst in Nederland en sindsdien is deze muziekstroming niet meer weg te denken. Via een drieluik van de VPRO wordt er gekeken naar de geschiedenis. In dit eerste deel gaat het over de eerste jaren, waarbij er kennis wordt gemaakt met house en raves.

chromecast-tips week 43

Vreemde Gasten kijk je via de NPO-website of NPO Start-app, die je via onderstaande link in de Play Store vindt.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

3. Luisteren: Elvis Costello – Look Now (Spotify)

De cover van het nieuwe Elvis Costello-album is niet moeders mooiste, maar de muziek mag er weer zijn. Look Now is het eerste album sinds tien jaar waarin Costello weer samenwerkt met The Imposters. Het resultaat is een topplaat vol goede nummers.

4. Kijken: Sideswiped (YouTube)

In YouTube Original Sideswiped draait alles om dating-apps. In het midden staat de 35-jarige Olivia. Ze is single en daar helemaal klaar mee. Samen met haar zus en moeder gaat ze aan het swipen op Tinder en op date met alle matches. Onderweg ontmoet ze enkele bekende koppen, met gastrollen van onder andere Jason Sudeikis en Tyler Posey. Aan het eind van onderstaande trailer tik je zo door naar de eerste gratis aflevering.

https://www.youtube.com/watch?v=EYzXHGA90Zc

5. Kijken: Sicario: Day of the Soldado (Play Films)

Dit vervolg op de de film Sicario draait om Mexicaanse drugskartels aan de grens van de Verenigde Staten. De regering stelt een CIA-agent aan om wat aan de situatie daar te doen door een oorlog te starten tussen de kartels. Natuurlijk gaat dat niet zoals gepland. Het resultaat is een vermakelijke thriller die helaas niet aan zijn voorganger kan tippen, maar toch de moeite waard is.

Vind Sicario 2 in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel met de Google Play Films-app. De film koop je voor 13,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app. Dit zijn de nieuwste edities:

Bronnen afbeeldingen: VPRO, VPRO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu