De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Facebook test modus voor minder datagebruik in Android-app

Erwin Vogelaar
2 juni 2016, 19:34
2 min leestijd
Facebook test modus voor minder datagebruik in Android-app

Facebook test een nieuwe modus voor de Android-app waarbij er minder data wordt gebruikt. Handig als je een kleine databundel hebt, maar toch vaak je Facebook wil checken.

Lees verder na de advertentie.

Minder datagebruik Facebook

Facebook test een nieuwe modus voor de Android-versie van de Facebook-app. Schakel je deze modus in, dan gebruikt de app minder data bij het scrollen door de nieuwsfeed. Specifiek zullen de afbeeldingen in je nieuwsfeed kleiner geladen worden. Dit is handig als je een kleine databundel hebt, of als je met een slechte verbinding Facebook probeert te gebruiken. Mogelijk wordt er met deze nieuwe modus nog meer gedaan om data te besparen. Op dit moment weten we echter enkel nog over de afbeeldingen, omdat dit onder de knop geplaatst is. Dit kun je in onderstaande afbeelding zien.

datagebruik facebook

De functie wordt nu bij enkele gebruikers getest. Op dit moment staat de functie opvallend genoeg helemaal bovenaan het menu. Of dit de permanente plek wordt is nog niet duidelijk, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. De huidige positie is mogelijk zodat mensen de nieuwe functie direct zien. Hopelijk denkt Facebook naast het besparen van data ook na over de besparing van de accu in onze smartphones. Daar valt namelijk nog wel wat aan te verbeteren. Je kunt nu al het accuverbruik verminderen door een alternatieve Facebook-app te installeren.

Facebook Messenger emoji

In ander Facebook-nieuws heeft het bedrijf de emoji in Facebook Messenger een stuk diverser gemaakt. Niet alleen zijn er nu meer opties voor het veranderen van de huidskleur, maar zijn er ook meer vrouwelijke emoji in professionele rollen en als sporters beschikbaar.

Tevens hebben alle emoji een make-over gehad, welke nu op alle systemen gebruikt wordt. Je kunt dus niet meer de Android-emoji in Facebook Messenger gebruiken, maar moet gebruikmaken van de diverse nieuwe Facebook Messenger-emoji. Je kunt de nieuwe emoji zelf bekijken door Facebook Messenger te downloaden in de Play Store via deze link.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu