‘Verwijderen Facebook-app zorgt voor 20 procent betere accuduur’

Redactie
1 februari 2016, 16:48
2 min leestijd
‘Verwijderen Facebook-app zorgt voor 20 procent betere accuduur’

Dat Facebook veel vergt van de  accu en prestaties van je toestel  is geen geheim. Uit tests blijkt dat het verwijderen van de app zo’n 20 procent aan accuduur scheelt.

Lees verder na de advertentie.

Facebook verwijderen

Facebook staat bekend als één van de meest data- en energievretende apps voor  Android. Uit tests van verschillende Android-gebruikers blijkt dat het verwijderen van de app maar liefst 20 procent aan accuduur scheelt en dat andere apps 15 procent sneller opstarten. Hoe komt dit?

accu

Samual Gibbs  van  The Guardian  besloot naar aanleiding van een artikel van Android Central en diverse Reddit-posts om de proef op de som te nemen.  Hij installeerde Metal als vervanger, een app die de mobiele webversie van Facebook toont, en constateerde inderdaad dat de  accu van zijn Nexus 6P gedurende een week gemiddeld 20 procent langer meeging.

Hij liet het hier niet bij en  ging verder op onderzoek uit, aangezien in het accu-overzicht Facebook niet altijd als grote verbruiker wordt getoond. Hij concludeert dat Facebook-app zijn energieverbruik soms afwentelde op andere services. Zo nam  het accuverbruik door systeemprocessen en Android zelf fors af  na de deïnstallatie, wat verklaard kan worden doordat die vaak  een  buffer vormen  voor apps die op de achtergrond werken.

Andere mogelijkheden

Het verwijderen van Facebook is natuurlijk vrij rigoureus. Mocht je accuduur echt dramatisch zijn, dan kan het geen kwaad de app tijdelijk te verwijderen om te zien of dit besparingen oplevert. Andere mogelijkheden zijn om onder andere de vernieuwingsinterval uit te zetten en Messenger te deïnstalleren, maar  de Facebook-app blijft alsnog een energieslurper. Een alternatief is om, net als Gibbs, te gaan voor de app Metal For Facebook.

Nog een optie is  Facebook Lite, een lichtere versie van de Facebook-app die ook werkt met slecht bereik, efficiënter werkt en minder accu verbruikt. Daarnaast  zijn veel mensen fan van de webversie van Facebook in Chrome. Die  pusht onder meer notificaties en lijkt in gebruik erg op de Facebook-app voor Android, maar verbruikt fors minder energie. Helemaal wanneer je de browser sluit.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: The Guardian
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu