De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung Galaxy S10 krijgt drie camera’s aan de achterkant’

Erwin Vogelaar
5 juni 2018, 12:01
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10 krijgt drie camera’s aan de achterkant’

Samsung plaatst waarschijnlijk drie camera’s aan de achterzijde van de Galaxy S10. Dit weten we nog meer over deze smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Samsung Galaxy S10 camera’s en andere geruchten

Over enkele maanden komt de Samsung Galaxy Note 9 uit, maar de geruchten over de volgende smartphone van Samsung beginnen ook al binnen te druppelen. Hoewel de Samsung S10 waarschijnlijk pas begin 2019 verschijnt, wordt er al vooruit gekeken naar de mogelijke vernieuwingen. Zoals de introductie van drie camera’s aan de achterzijde.

Volgens KB Securities-analist Kim Dong-won volgt het bedrijf Huawei op, die in zijn P20 Pro drie camera’s heeft geplaatst. De derde camera in het toestel heeft een monochroom-sensor. Deze sensor kan ongeveer drie keer zoveel licht vastleggen als een kleurensensor. Door de camera’s te combineren, kun je dus betere foto’s maken in slechtere lichtomstandigheden.

huawei google play services

Een ander voordeel van het gebruik van een derde camera is betere zoommogelijkheid, zodat je zonder kwaliteitsverlies je doel dichterbij kunt halen. Ook is het met meerdere camera’s makkelijker om diepte te zien, voor het bokeh-effect of augmented reality.

Lees ook: Wat heb je aan twee (of drie) camera’s op een smartphone?

Meer geruchten

De stap van de Galaxy S8 naar de Galaxy S9 was niet zo groot, dus er is een aardige kans dat Samsung volgend jaar met zijn tiende Galaxy S-smartphone echt uitpakt. Het toestel moet onder andere een 3D-dieptecamera krijgen voor betere en veiligere gezichtsherkenning.

Ook zou Samsung eindelijk de vingerafdrukscanner onder het scherm plaatsen. Dat gerucht horen we echter al jaren voordat nieuwe Samsung-toestellen worden onthuld, dus het blijft twijfelachtig.

Note 9-geruchten en Galaxy S9 review

Als we de geruchten over de Galaxy Note 9 mogen geloven, is ook bij dat toestel de camera de belangrijkste vernieuwing. Deze phablet wordt mogelijk op 9 augustus onthuld. Lees meer over de nieuwste Note 9-geruchten. En check ook onze Galaxy S9 review.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu