De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de Samsung Galaxy A5 (2017) er uit

Thomas Haenen
27 oktober 2016, 13:45
2 min leestijd
Zo ziet de Samsung Galaxy A5 (2017) er uit

Samsung lijkt op het punt te staan een nieuwe generatie Galaxy A-toestellen te introduceren. Een verse set renders biedt een eerste blik op de Galaxy A5 (2017).

Lees verder na de advertentie.

Galaxy A5 (2017) renders

Het design van de nieuwe Galaxy A5 (2017) doet sterk denken aan de Galaxy S7, zo blijkt uit renders van Android Authority. Het zijn geen uitgelekte officiële beelden, maar ze zouden volgens de doorgaans betrouwbare bron op het definitieve ontwerp gebaseerd zijn. Net als de Galaxy S7 beschikt het toestel over een metalen en glazen behuizing met gebolde zijkant.

De Galaxy A-serie bestaat uit verschillende mid-range smartphones met een focus op design. De eerste toestellen in de reeks verschenen eind 2014. Sindsdien heeft Samsung jaarlijks een nieuwe serie uitgebracht. De verwachting is dan ook dat de Galaxy A-reeks voor 2017 binnen enkele weken wordt gepresenteerd.

Volgens de bron beschikt de nieuwe Galaxy A5 over een 5,2 inch-scherm met een nog onbekende resolutie. Het toestel is zo’n halve millimeter dikker dan zijn voorganger, waardoor er net wat meer ruimte zou zijn voor de accu. Het meest opvallende aspect van de Galaxy A5 (2017) renders is de locatie van de speaker. Die lijkt namelijk op de zijkant van het toestel te zitten. Onderop is de micro-usb-aansluiting vervangen door een usb-c-poort.

Meer over de Galaxy A5 (2017)

De Galaxy A5 (2017) zou volgens eerdere geruchten beschikken over een octacore-chip, de Exynos 7880. Daarvan zijn vier cores geklokt op 1,9GHz, en vier op 1,3GHz. Ook is er 3GB werkgeheugen aanwezig. Over de camera is nog weinig bekend. Het vorige model beschikte achterop over een 13 megapixel-camera, vermoedelijk zit de 2017-variant daar net iets boven.

Het is nog onbekend hoeveel toestellen we in de Galaxy A-serie voor 2017 kunnen verwachten. Vermoedelijk worden de toestellen eind november of in december officieel gepresenteerd.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A5
Samsung Galaxy A5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu