Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy A5

Scherm
5 inch
Camera
13 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy A5: fraai midrange-toestel met metalen design

De Samsung Galaxy A5 is de tweede smartphone in de nieuw premium A-lijn van Samsung die in 2015 verscheen. In de A-lijn hebben smartphones een metalen behuizing die is gecombineerd met glas, prima specificaties en een aantrekkelijke prijs. Er is ook een 2016-versie van de Galaxy A5 met  verbeterde specs. Lees verderop deze pagina meer over dit vernieuwde model.

De Galaxy A5 (2015) is een midrange-toestel met midrange-specificaties. Hij is met  een aantrekkelijk prijskaartje in de markt gezet. Ondanks de specificaties is de A5 een fijn toestel om te gebruiken, met een helder hd-scherm, genoeg werkgeheugen om apps te draaien en een fraai metalen design. De vernieuwde Galaxy A5 maakt het Samsung-toestel helemaal 2016-proof.

De Samsung Galaxy A5 in vogelvlucht

De Galaxy A5 is een compacte smartphone van Samsung met als grootste voordeel een dunne, metalen behuizing. Het toestel bevindt zich in het middensegment en heeft dan ook bijpassende specs en een redelijk prijskaartje.

  • Groot 5 inch-amoled-scherm met 720p-resolutie
  • Dunne, metalen behuizing
  • Prima prestaties
  • Recente Android-versie

Samsung Galaxy A5 specs

Samsung Galaxy A5 width=De Samsung Galaxy A5 heeft een 5 inch amoled-scherm met een hd-resolutie (1280 bij 720 pixels), een Snapdragon 410-chip met een 1,2GHz dualcore-processor, twee camera’s (13 en 5 megapixels) en 16GB interne opslagruimte.

Ook is er een accu met een capaciteit van 2330 mAh aanwezig. Dit moet meer dan genoeg zijn om de dag door te komen. Vanuit de doos draait het toestel op KitKat met Samsungs eigen TouchWiz-laag eroverheen.

Samsung Galaxy A5 (2016)

De Samsung Galaxy A5 (2016) is de verbeterde uitvoering van de Galaxy A5 (2015). De smartphone heeft geen volledige metalen behuizing meer, maar is voorzien van een metalen frame met glazen achterkant.  Het display is iets groter geworden en meet nu 5,2 inch. Onder de motorkap is de hardware voorzien van een forse upgrade.

De Galaxy A5 (2016) beschikt over een octacore-processor (1,6GHz), 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen (tot 128GB). Door een geheugenkaartje in het toestel te stoppen, kun je daarvoor veel meer apps, foto’s en video’s downloaden en gebruiken.

samsung galaxy a5 2016

Wat betreft de camera’s is het aantal megapixel niet veranderd, de Galaxy A5 beschikt in 2016 nog steeds over een 13 megapixel- en 5 megapixel-camera. Wel is  het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner en de mogelijkheid tot fast charge. De 2900 mAh-accu is in 85 minuten volledig op te laden met de bijbehorende oplader.

De Samsung Galaxy A5 (2016) draait uit de doos standaard op Android 5.1.1 (Lollipop), maar wordt naar verwachting binnen afzienbare tijg geüpdatet naar Android 6.0 (Marshmallow). In Nederland en België verschijnt het toestel in het eerste kwartaal van 2016 in de kleuren zwart, wit en goud voor een adviesprijs van 429 euro.

Pluspunten Galaxy A5

  • Stevige metalen behuizing
  • Veel werkgeheugen
  • Groot scherm

Minpunten Galaxy A5

  • Geen full-hd scherm
  • Kleine accu, niet te vervangen

Samsung Galaxy A5 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Samsung Galaxy A5 aanbiedingen van dit moment.

Samsung Galaxy A5 video

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen deze week een (beveiligings)update

Deze Android-smartphones kregen deze week een (beveiligings)update

3 min
Nieuws
Android-fabrikanten rollen regelmatig beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we in dit wekelijkse overzicht de smartphones op een rijtje die zijn bijgewerkt. Zo weet je of er een update voor je klaarstaat.
Zo ziet de Samsung Galaxy A5 (2017) er uit

Zo ziet de Samsung Galaxy A5 (2017) er uit

2 min
Nieuws
Samsung lijkt op het punt te staan een nieuwe generatie Galaxy A-toestellen te introduceren. Een verse set renders biedt een eerste blik op de Galaxy A5 (2017).
Samsung brengt betaalbare Galaxy A3 en A5 (2016) naar Benelux

Samsung brengt betaalbare Galaxy A3 en A5 (2016) naar Benelux

1 min
Nieuws
Samsung brengt  de 2016-versies van de Galaxy A3 en de Galaxy A5 in het eerste kwartaal van 2016 uit in onder meer  Nederland en België. De vernieuwde  Galaxy A7 wordt hier voorlopig niet geïntroduceerd.

Download onze app

Download onze app