Samsung Galaxy A5

6,5

Samsung Galaxy A5: fraai midrange-toestel met metalen design

De Samsung Galaxy A5 is onderdeel van de Galaxy A-lijn van Samsung die in 2015 verscheen. In de A-lijn hebben smartphones een metalen behuizing die is gecombineerd met glas, prima specificaties en een aantrekkelijke prijs. Het toestel is nog maar beperkt verkrijgbaar. Ben je op zoek naar een andere betaalbare Samsung-smartphone, dan kun je ook de Samsung Galaxy A40 en Galaxy A50 overwegen.

De Galaxy A5 (2015) is een midrange-toestel met midrange-specificaties. Hij is met  een aantrekkelijk prijskaartje in de markt gezet. Ondanks de specificaties is de A5 een fijn toestel om te gebruiken, met een helder hd-scherm, genoeg werkgeheugen om apps te draaien en een fraai metalen desig

Lees verder na de advertentie.

De Samsung Galaxy A5 in vogelvlucht

De Galaxy A5 is een compacte smartphone van Samsung met als grootste voordeel een dunne, metalen behuizing. Het toestel bevindt zich in het middensegment en heeft dan ook bijpassende specs en een redelijk prijskaartje.

  • Groot 5 inch-amoled-scherm met 720p-resolutie
  • Dunne, metalen behuizing
  • Prima prestaties
  • Recente Android-versie

Specificaties: vlot met compacte accu

Samsung Galaxy A5 width=

De Samsung Galaxy A5 heeft een 5 inch amoled-scherm met een hd-resolutie (1280 bij 720 pixels), een Snapdragon 410-chip met een 1,2GHz dualcore-processor, twee camera’s (13 en 5 megapixels) en 16GB interne opslagruimte.

Ook is er een accu met een capaciteit van 2330 mAh aanwezig. Dit moet meer dan genoeg zijn om de dag door te komen. Vanuit de doos draait het toestel op KitKat met Samsungs eigen TouchWiz-laag eroverheen.

Vernieuwde versie met frisse hardware

De Samsung Galaxy A5 (2016) is de verbeterde uitvoering van de Galaxy A5 (2015). De smartphone heeft geen volledige metalen behuizing meer, maar is voorzien van een metalen frame met glazen achterkant.  Het display is iets groter geworden en meet nu 5,2 inch. Onder de motorkap is de hardware voorzien van een forse upgrade.

De Galaxy A5 (2016) beschikt over een octacore-processor (1,6GHz), 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen (tot 128GB). Door een geheugenkaartje in het toestel te stoppen, kun je daarvoor veel meer apps, foto’s en video’s downloaden en gebruiken.

samsung galaxy a5 2016

Wat betreft de camera’s is het aantal megapixel niet veranderd, de Galaxy A5 (2016) heeft nog steeds over een 13 megapixel- en 5 megapixel-camera. Wel is  het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner en de mogelijkheid tot fast charge. De 2900 mAh-accu is in 85 minuten volledig op te laden met de bijbehorende oplader.

De Samsung Galaxy A5 (2016) draait uit de doos standaard op Android 5.1.1 (Lollipop), maar is later ook voorzien van een update naar Android Marshmallow.

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A5 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 299,95

Los toestel

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's