Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Samsung Galaxy A5

Samsung Galaxy A5
6,5
Scherm 5 inch
Camera 13 megapixel
Prijs

Samsung Galaxy A5: fraai midrange-toestel met metalen design

De Samsung Galaxy A5 is onderdeel van de Galaxy A-lijn van Samsung die in 2015 verscheen. In de A-lijn hebben smartphones een metalen behuizing die is gecombineerd met glas, prima specificaties en een aantrekkelijke prijs. Het toestel is nog maar beperkt verkrijgbaar. Ben je op zoek naar een andere betaalbare Samsung-smartphone, dan kun je ook de Samsung Galaxy A40 en Galaxy A50 overwegen.

De Galaxy A5 (2015) is een midrange-toestel met midrange-specificaties. Hij is met  een aantrekkelijk prijskaartje in de markt gezet. Ondanks de specificaties is de A5 een fijn toestel om te gebruiken, met een helder hd-scherm, genoeg werkgeheugen om apps te draaien en een fraai metalen desig

De Samsung Galaxy A5 in vogelvlucht

De Galaxy A5 is een compacte smartphone van Samsung met als grootste voordeel een dunne, metalen behuizing. Het toestel bevindt zich in het middensegment en heeft dan ook bijpassende specs en een redelijk prijskaartje.

  • Groot 5 inch-amoled-scherm met 720p-resolutie
  • Dunne, metalen behuizing
  • Prima prestaties
  • Recente Android-versie

Specificaties: vlot met compacte accu

Samsung Galaxy A5 width=De Samsung Galaxy A5 heeft een 5 inch amoled-scherm met een hd-resolutie (1280 bij 720 pixels), een Snapdragon 410-chip met een 1,2GHz dualcore-processor, twee camera’s (13 en 5 megapixels) en 16GB interne opslagruimte.

Ook is er een accu met een capaciteit van 2330 mAh aanwezig. Dit moet meer dan genoeg zijn om de dag door te komen. Vanuit de doos draait het toestel op KitKat met Samsungs eigen TouchWiz-laag eroverheen.

Vernieuwde versie met frisse hardware

De Samsung Galaxy A5 (2016) is de verbeterde uitvoering van de Galaxy A5 (2015). De smartphone heeft geen volledige metalen behuizing meer, maar is voorzien van een metalen frame met glazen achterkant.  Het display is iets groter geworden en meet nu 5,2 inch. Onder de motorkap is de hardware voorzien van een forse upgrade.

De Galaxy A5 (2016) beschikt over een octacore-processor (1,6GHz), 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen (tot 128GB). Door een geheugenkaartje in het toestel te stoppen, kun je daarvoor veel meer apps, foto’s en video’s downloaden en gebruiken.

samsung galaxy a5 2016

Wat betreft de camera’s is het aantal megapixel niet veranderd, de Galaxy A5 (2016) heeft nog steeds over een 13 megapixel- en 5 megapixel-camera. Wel is  het toestel voorzien van een vingerafdrukscanner en de mogelijkheid tot fast charge. De 2900 mAh-accu is in 85 minuten volledig op te laden met de bijbehorende oplader.

De Samsung Galaxy A5 (2016) draait uit de doos standaard op Android 5.1.1 (Lollipop), maar is later ook voorzien van een update naar Android Marshmallow.

Pluspunten Galaxy A5

  • Stevige metalen behuizing
  • Veel werkgeheugen
  • Groot scherm

Minpunten Galaxy A5

  • Geen full-hd scherm
  • Kleine accu, niet te vervangen
Samsung Galaxy A5
6,5
Welke Samsung Galaxy A5 wil je?
Selecteer:
16GB
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 32

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 32

Nieuws Elke week zetten we alle Android-beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst aan updates.
‘Samsung wijzigt updatebeleid: gaat toestellen langer, maar minder vaak bijwerken’

‘Samsung wijzigt updatebeleid: gaat toestellen langer, maar minder vaak bijwerken’

Nieuws De Samsung Galaxy A5 (2016) krijgt voortaan updates per kwartaal, en niet per maand. Het is de eerste keer dat een Samsung-telefoon na een periode van drie jaar nog geüpdatet wordt. Mogelijk betekent dit dat het updatebeleid gaat verbeteren.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 4

Nieuws Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week onder andere Android Pie voor de Galaxy Note 9!
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Nieuws Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.
Deze Android-smartphones kregen deze week een (beveiligings)update

Deze Android-smartphones kregen deze week een (beveiligings)update

Nieuws Android-fabrikanten rollen regelmatig beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we in dit wekelijkse overzicht de smartphones op een rijtje die zijn bijgewerkt. Zo weet je of er een update voor je klaarstaat.