‘Samsung komt met Galaxy Alpha om met iPhone 6 te concurreren’

Redactie
14 juli 2014, 13:02
1 min leestijd
‘Samsung komt met Galaxy Alpha om met iPhone 6 te concurreren’
Galaxy Alpha

Samsung gaat de Galaxy Alpha, een nieuwe high-end smartphone, rond september presenteren om meer te concurreren met de iPhone. Normaliter hebben zowel Apple als Samsung elkaar gemeden als het gaat om de introductie van een nieuw vlaggenschip. De Galaxy Alpha wordt niet de uiteindelijke naam van het toestel: volgens bronnen van het Zuid-Koreaanse ETnews betreft het een codenaam.

De verwachting is dat de Galaxy Alpha een high-end smartphone wordt met betere specificaties dan de Galaxy S5, zoals een QHD-resolutie, snellere processor en een verbeterde camera.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy Alpha

Het nieuws lijkt verdacht veel op de recente geruchten dat Samsung aan een premium-versie van de Galaxy S5 zou werken: een smartphone met een QHD-scherm, snellere processor en een metalen behuizing. Er zijn al enkele persrenders van dit toestel opgedoken, maar tot op heden houdt Samsung de kaken stijf op elkaar.

Door een nieuw Android-toestel in dezelfde maand als de iPhone 6 uit te brengen, hoopt Samsung zijn marktaandeel te vergroten. Normaliter kiezen consumenten rond de maand van de introductie van de iPhone voor een nieuwe iPhone, en Samsung probeert deze groep naar Android te trekken met een nieuw model.

Lees ook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Alpha
Samsung Galaxy Alpha

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu