De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

‘Samsung Galaxy S7 Android 7.0-update deze maand beschikbaar in Nederland’

Thomas Haenen
7 februari 2017, 13:53
2 min leestijd
‘Samsung Galaxy S7 Android 7.0-update deze maand beschikbaar in Nederland’

Android 7.0 Nougat voor de Samsung Galaxy S7 is mogelijk nog voor het einde van dit kwartaal beschikbaar in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S7 Android 7.0-update Nederland

Samsung gaf de Galaxy S7-update in januari vrij, maar tot nu toe is deze in slechts een handjevol landen beschikbaar. De software zou geleidelijk wereldwijd uitgerold worden, maar wanneer we in Nederland aan de beurt waren was nog onbekend. Nu is bevestigd dat de Android 7.0-update voor de Galaxy S7 nog dit kwartaal beschikbaar is in Nederland, zo bevestigde Samsung Benelux aan Androidworld.

Galaxy S7 Android 7.0-update Nederland

Volgens Samsung Benelux staat de update voor het eerste kwartaal op de planning voor zowel de Samsung Galaxy S7 als de Galaxy S7 Edge. Dat betekent dat uiterlijk eind maart vrijwel alle gebruikers er mee aan de slag kunnen. Het bedrijf verwacht zelfs een beperkte groep gebruikers al in februari van de update te voorzien.

Overzicht: deze toestellen krijgen de Android 7.0-update

Een precieze datum is nog onbekend, omdat er grote verschillen kunnen zitten tussen individuele toestellen. Als je je Galaxy S7 bijvoorbeeld bij een provider hebt gekocht, moet die provider de software eerst nog testen voordat deze vrijgegeven wordt. Ook kan een fabrikant ervoor kiezen om een update eerst bij een kleine groep gebruikers vrij te geven. Zo kan er extra getest worden voordat iedereen aan de beurt is. Hoewel nu dus wordt geclaimd dat de update nog dit kwartaal uitrolt, kan het gebeuren dat enkele gebruikers nog iets langer moeten wachten.

Nieuw in Android 7.0 Nougat

Android 7.0 introduceert onder andere verbeterde notificaties met Quick Reply-optie, zodat je kan reageren op binnenkomende berichten zonder de app te openen. Ook voegt Google zijn eigen splitscreenmodus toe aan Android, hoewel een soortgelijke modus al jarenlang op veel Samsung-smartphones te vinden is. Op de achtergrond zijn er verbeteringen doorgevoerd die ervoor moeten zorgen dat Android soepeler loopt en de accu langer meegaat.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu